ATP
Με νίκη ξεκίνησε τη χρονιά ο Murray (vid)

 
Με νίκη ξεκίνησε τη χρονιά ο Murray (vid)
tennisnews team Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 - 21:26

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ, ο Andy Murray κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα για το 2021 και να προκριθεί στους "16" στο Challenger της Μπιέλλα.

Ο Murray, ο οποίος είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν και όταν επανήλθε στη δράση δεν μπόρεσε να βρει καλό ρυθμό κάνοντας 4 ήττες σε 7 αναμετρήσεις, ευελπιστεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα το 2021.

Για μια ακόμα φορά στάθηκε άτυχος με τον ιό, καθώς το τεστ που έκανε για τον Covid-19 λίγες μέρες πριν το ταξίδι για τη Μελβούρνη ήταν θετικό και έτσι δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο Australian Open, αποφάσισε όμως να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση με το Challenger της Μπιέλλα, στην Ιταλία.

Στον πρώτο του αγώνα είχε μια δύσκολη αποστολή απέναντι στον Γερμανό Maximilian Marterer, αλλά επέστρεψε από το χαμένο 1ο σετ και πήρε τη νίκη με 6-7 (3), 6-2, 6-3, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Στο 1ο σετ ο Murray ήταν ο μόνος παίκτης που είχε φτάσει σε break points και στο tie-break προηγήθηκε με 3-1, έχασε όμως 6 πόντους στη σειρά από τον Marterer κι έτσι χρειάστηκε μια ανατροπή.

Κατάφερε να την πετύχει, παίζοντας πολύ καλύτερα από τον Γερμανό στα δυο επόμενα σετ και έχοντας μια αισθητή ανωτερότητα έκανε 2 break στο καθένα, ενώ την ίδια στιγμή διατήρησε τα καλά ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point.

Στον 2ο γύρο του δυνατού Challenger της Ιταλίας, ο Murray θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Gian Marco Moroni, που κέρδισε τον Evgeny Karlovskiy με 7-6 (4), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots