ATP
Νέο career high για τον Sinner

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner
tn team Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 - 19:35

O Jannik Sinner κέρδισε 4 θέσεις σήμερα και βελτίωσε το career high του, μετά και τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του. Στο Νο.6 παραμένει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, χωρίς αλλαγές το Top 10.

Ο Sinner αναδείχθηκε πρωταθλητής σε ένα από τα δυο 250άρια τουρνουά της Μελβούρνης την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα κέρδισε 4 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.32 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτό αποτελεί και νέο ρεκόρ για τον 19χρονο Ιταλό, που είναι 2ος στην κατάταξη κάτω των 21 ετών, πίσω μόνο από τον Felix Auger-Aliassime.

Στο Top 10 δεν υπήρξε αλλαγή, με τον Novak Djokovic να είναι σταθερά στο Νο.1 και τον Rafael Nadal στο Νο.2. Ο Dominic Thiem είναι στο Νο.3 και ο Daniil Medvedev στο Νο.4, με τον Roger Federer να κλείνει την κορυφαία 5άδα.

Για ακόμα μια εβδομάδα στο Νο.6 βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ πίσω του είναι ο Alexander Zverev. Το Top 10 συμπληρώνουν οι Andrey Rublev (No.8), Diego Schwartzman (No.9) και Matteo Berrettini (No.10).

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Ο Μιχάλης Περβολαράκης απώλεσε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.463, ενώ ακολουθεί στην κατάταξη των Ελλήνων ο Μάρκος Καλοβελώνης, που είναι στο Νο.740, και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που είναι στο Νο.961. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας ακολουθεί στο Νο.1158 και ο Αριστοτέλης Θάνος, ο οποίος κέρδισε 63 θέσεις αυτή την εβδομάδα, στο Νο.1236.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots