ATP
2ος σερί τίτλος για τον Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner
tn team Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 - 11:45

O Jannik Sinner θα μπει στο Australian Open έχοντας κερδίσει 2 συνεχόμενους τίτλους και 10 διαδοχικά παιχνίδια, δείχνοντας πως δεν είναι πια το μέλλον, αλλά το παρόν!

Ακόμα ένας κερδισμένος τελικός για τον Sinner, που όπως έκλεισε την προηγούμενη σεζόν άνοιξε και τη φετινή. Ο 19χρονος Ιταλός επιβλήθηκε του συμπατριώτη του Stefano Travaglia με 7-6 (4), 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Great Ocean Road Open, που είναι ο δεύτερος τίτλος της καριέρας του και ο δεύτερος συνεχόμενος που κερδίζει, μετά τη Σόφια.

"Είχα πολλές σπουδαίες αναμνήσεις από την περσινή σεζόν, που προφανώς τις κουβαλάω μαζί μου. Αλλά δεν είναι μόνο οι νίκες σε αυτές τις αναμνήσεις. Κάποιες φορές οι ήττες σε σημαντικά παιχνίδια μπορούν να σε βοηθήσουν ακόμα περισσότερο, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε νεαρή ηλικία", είπε ο Sinner.

"Προφανώς η αυτοπεποίθησή μου είναι στα ύψη. Ο 2ος ΑΤΡ τίτλος μου είναι διαφορετικός. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για κάθε παίκτη, έπρεπε να παίξω και δυο φορές σε μια μέρα. Χθες είχα έναν δύσκολο αγώνα με τον Karen (Khachanov), oπότε είμαι πολύ χαρούμενος με την παρουσία μου."

Στο αποφασιστικό σετ του ημιτελικού του με τον Khachanov, ο Sinner χρειάστηκε να σβήσει ένα match point στο 5-6, 30-40 του 3ου σετ, πριν πάρει τη νίκη με 7-6 (4), 4-6, 7-6 (4).

Σήμερα ο Sinner ανέτρεψε το 1-3 του 1ου σετ και κατάφερε να το κερδίσει στο tie-break. Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον 19χρονο να πρέπει να σώσει break point για να αποφύγει το 3-5 και να κάνει το 4-4. Αργότερα έκανε εκείνος το break για να προηγηθεί με 5-4 και να ολοκληρώσει τη νίκη του με ένα love service game.

Αύριο, o Sinner θα βελτιώσει και το career high του, καθώς θα κερδίσει 4 θέσεις και θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο.32 της παγκόσμιας κατάταξης. Το Νο.36, όπου βρίσκεται σήμερα, ήταν επίσης career high για τον ταλαντούχο Ιταλό, που δεν θα έχει χρόνο για να ξεκουραστεί, αφού αύριο θα επιστρέψει στο court και μάλιστα θα αντιμετωπίσει τον Denis Shapovalov, σε μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα στο Australian Open!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots