WTA
Ιδανικό ξεκίνημα για τη Σάκκαρη στη Μελβούρνη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 - 3:44

H Μαρία Σάκκαρη απώλεσε μόλις 4 games από τη Leylah Fernandez στον πρώτο της αγώνα στα μονά μετά από την αυστηρή καραντίνα, για να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Grampians Trophy στη Μελβούρνη.

Η Σάκκαρη πέρασε 14 ημέρες χωρίς να βγει από το δωμάτιο της στη Μελβούρνη και μπόρεσε να κάνει μόνο λίγες προπονήσεις πριν επιστρέψει στους αγώνες, αυτό όμως δεν φάνηκε να την επηρεάζει ιδιαίτερα.

Κάνοντας μια ικανοποιητική εμφάνιση, η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε της ταλαντούχας Leylah Fernandez με 6-2, 6-2 και εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Grampians Trophy.

Η Σάκκαρη υπέστη break στις αρχές και των δυο σετ. Στο 1ο σετ έμεινε πίσω με 0-1, απάντησε όμως άμεσα και κέρδισε 3 games στη σειρά, για να προηγηθεί με 3-1. Η 18χρονη Καναδή μείωσε σε 3-2, αλλά η Μαρία έκανε δυο ακόμα break, στο 6ο (4-2) και στο 8ο game (6-2), για να τελειώσει το σετ.

Στο 2ο σετ η Fernandez, η οποία αγωνίστηκε και προχθές και έχασε μόνο 4 games από την Sloane Stephens, έκανε ξανά break στο ξεκίνημα και κατάφερε αυτή τη φορά να προηγηθεί με 2-0. Η Σάκκαρη και πάλι πέρασε στην αντεπίθεση, κερδίζοντας αυτή τη φορά 6 games στη σειρά, για να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε λιγότερα από 90 λεπτά.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν πολύ επιθετική και τελείωσε τον αγώνα με 18 winners, ενώ έφτασε και τα 30 αβίατα λάθη. Η Fernandez από την πλευρά της είχε 23 αβίαστα λάθη, δηλαδή λίγα λιγότερα από τη Σάκκαρη, κατάφερε όμως να πετύχει μόλις 2 winners, έχοντας παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Στα προημτιελικά του Grampians Trophy, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Angelique Kerber, που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και νίκησε την Ons Jabeur με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots