ATP
Μασσαλία: Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Corinne Dubreuil/ FFT
tennisnews team Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 - 20:59

Ανακοινώθηκε και επίσημα η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά στο Open 13 της Μασσαλίας, όπου ο Έλληνας τενίστας είναι πρωταθλητής τα 2 τελευταία χρόνια.

Ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στη Μασσαλία για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδίζει από το 2019.

Το Open 13 ήταν ένα από τα λίγα τουρνουά του 2020 που έγιναν κανονικά με γεμάτα γήπεδα, πριν το πρώτο κύμα του κορωνοϊού αλλάξει τα πάντα όπως τα γνωρίζαμε και είχε πρωταθλητή τον Στέφανο, που επικράτησε στον τελικό του Felix Auger-Aliassime με 6-3, 6-4.

Ένα χρόνο πριν, το 2019, ο Στέφανος είχε κερδίσει ξανά τον τίτλο, κερδίζοντας στον τελικό τον Mikhail Kukushkin με 7-5, 7-6 (5). Στη Μασσαλία συνεπώς έχει κερδίσει τους 2 από τους 5 τίτλους της καριέρας του και τον επόμενο μήνα θα διεκδικήσει να διατηρήσει τον "θρόνο" του για 3η διαδοχική σεζόν.

Στο Open 13 μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί επίσης οι Daniil Medvedev και Matteo Berrettini, που σημαίνει πως με τη σημερινή κατάταξη, έχουμε τουλάχιστον 3 παίκτες από το Top 10 στο γαλλικό indoor τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Μελβούρνη και συμμετέχει στο ATP Cup, ενώ θα αγωνιστεί φυσικά και στο Australian Open (8-21 Φεβρουαρίου). Αργότερα θα επιστρέψει στην Ευρώπη και έχει ανακοινωθεί ήδη η συμμετοχή του στο Ρότερνταμ (1-7 Μαρτίου) και στη Μασσαλία (8-14), ενώ είχε σχεδόν σίγουρα πως θα αγωνιστεί επίσης στο Ντουμπάι (15-21 Μαρτίου) και στο Μαϊάμι (22 Μαρτίου - 4 Απριλίου), πριν το ξεκίνημα της χωμάτινης σεζόν. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots