ATP
Κύργιος: "Πλέον δεν έχω τόσα νεύρα στο γήπεδο"

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος Φωτογραφία: Instagram / @k1ngkyrg1os
tennisnews team Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 - 18:48

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για την ωρίμανση και την αλλαγή που έχει δείξει όταν αγωνίζεται, συνδέοντας τη συμπεριφορά του αυτή και με τον τραγικό θάνατο του Kobe Bryant, για τον οποίο έχει κάνει ένα τατουάζ στο δεξί του χέρι.

Ο Κύργιος έκανε το περίφημο τατουάζ με τον Kobe περίπου πριν από 10 μήνες, μερικές εβδομάδες δηλαδή μετά το τραγικό δυστύχημα που είχε με το ελικόπτερο ο θρυλικός αθλητής. Όπως είπε στη χθεσινή του συνέντευξη, το τατουάζ αυτό έχει αντίκτυπο και στο παιχνίδι του.

"Όταν το κοιτάζω, μου φέρνει αναμνήσεις για το πως αγωνιζόταν και για το πως θα ήθελε να τον θυμόμαστε. Σίγουρα το νιώθω και όταν βρίσκομαι στο court, νιώθω πως είμαι αρκετό καιρό πλέον στο tour. Δε νευριάζω τόσο πολύ όπως συνήθιζα. Νιώθω πως ξέρω καλύτερα πως να προσεγγίσω ένα παιχνίδι για να φτάσω στη νίκη."

Στον χθεσινό του αγώνα με τον Harry Bourchier, τον οποίο κέρδισε με 6-2, 7-6 (7), ο Κύργιος αδικήθηκε σε μια φάση από τον διαιτητή για τον χρόνο που έκανε να σερβίρει, ενώ λίγο αργότερα, στο tie-break, ήρθε αντιμέτωπος με set point 3 φορές. Την 3η μάλιστα εξαιτίας ενός τυχερού πόντου του αντιπάλου του, που ευνοήθηκε από το φιλέ. Δεν έχασε ωστόσο την ψυχραιμία του και κατάφερε να κερδίσει το tie-break με 9-7.

"Προφανώς απογοητεύτηκα, αλλά θα μπορούσα να εκνευριστώ και να τα χάσω όταν η μπάλα χτύπησε το φιλέ και έγινε set point. Έμεινα όμως συγκεντρωμένος και τα κατάφερα."

Έχοντας πλέον 2 νίκες μετά την επιστροφή του στο tour, 11 μήνες μετά και το τελευταίο του τουρνουά, ο Κύργιος δεν θέτει κανέναν μεγάλο στόχο, αλλά φαίνεται διαφορετικός μετά από τη μεγάλη απουσία του και θέλει να ακολουθεί μια σταδιακή βελτίωση σε κάθε τομέα.

"Η σχέση μου με το τένις μπορεί να αλλάξει από λεπτό σε λεπτό, αλλά όσο ήμουν μακριά απ' αυτό δεν είχα καθόλου θυμό μέσα μου. Αλλά δεν ξέρω, προφανώς έχει να κάνει με την προοπτική του καθενός, αλλά νιώθω πως δεν ενήργησα ποτέ σαν το τένις να ήταν αυτό που θα κάνω στη ζωή μου. Απλά το πάω μέρα με τη μέρα, δεν θέτω στόχους. Δεν θέλω να πω ότι θα είμαι στο tour για περισσότερο ή για λιγότερο καιρό. Θέλω απλώς να το βλέπω μέρα με τη μέρα, προσπαθώ να παίξω καλό τένις, να είμαι αισιόδοξος και να είμαι ένα καλύτερο πρότυπο απ' ότι ήμουν πέρσι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots