ATP
Εκπληκτικός Τσιτσιπάς, ισοφάρισε η Ελλάδα (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tennisnews team Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 - 13:02

Με μια εκπληκτική εμφάνιση συνδύασε την πρεμιέρα του για το 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Alex De Minaur και κράτησε "ζωντανή" την Ελλάδα στο tie με την Αυστραλία για το ATP Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Alex De Minaur (4-0) και το πιο σημαντικό, έδωσε στην Ελλάδα τον πρώτο της πόντο στο φετινό ATP Cup, επικρατώντας του Αυστραλού με 6-3, 7-5.

Οι δυο παίκτες είχαν από 19 αβίαστα λάθη, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε αρκετούς περισσότερους winners από τον αντίπαλό του, φτάνοντας τους 18, έναντι 11 του Αυστραλού.

Χάρη σε ένα ιδανικό ξεκίνημα, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε μπροστά με 3-0 από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, έχοντας ένα πολύ καλό προβάδισμα στο 1ο σετ. Με love service game ξεκίνησε το ματς ο Έλληνας πρωταθλητής, που έκανε break στο 2ο game και έσβησε ένα break point στο επόμενο, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 3-0.

Ο De Minaur μείωσε προσωρινά σε 3-2, κάνοντας το μοναδικό του break στην αναμέτρηση, αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Στέφανο, που ανέκτησε το πάνω χέρι για το 4-2 και με ακόμα ένα love service game έφτασε στο 5-2, για να σερβίρει επιτυχώς για την κατάκτηση του σετ στο 9ο game (6-3). 

Στο 2ο σετ και οι δυο παίκτες κρατούσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους, με τον Στέφανο να φτάνει πρώτος σε ένα break point στο 9ο game, αλλά τον De Minaur να "αντέχει", κάνοντας το 5-4. Στο επόμενο game είχε τη μεγάλη ευκαιρία του να επιστρέψει στο παιχνίδι ο Αυστραλός, καθώς είχε 2 set points για το 6-4, ήταν όμως η σειρά του Τσιτσιπά να σβήσει τα break point και να υπερασπιστεί το σερβίς του.

Τελικά το break ήρθε για το Νο.6 του κόσμου στο 11ο game, όπου κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο 2ο σετ σε πολύ κρίσιμο σημείο και να κάνει το 6-5, δίνοντας στον εαυτό του την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο σερβίς του. Πράγματι, στο 2ο match point του, ο Στεφ κλείδωσε αυτόν τον πόντο και έβαλε ξανά την Ελλάδα στη διεκδίκηση της νίκης στο tie με την Αυστραλία. 

H Ελλάδα ισοφάρισε την Αυστραλία σε 1-1 νίκες μετά τους δυο αγώνες των μονών, καθώς θυμίζουμε προηγουμένως ο John Millman επικράτησε του Μιχάλη Περβολαράκη με 6-2, 6-3. Τα πάντα πλέον θα κριθούν στο διπλό, όπου για την Ελλάδα αναμένεται να αγωνιστούν ο Τσιτσιπάς και ο Περβολαράκης, ενώ για την Αυστραλία οι Luke Saville και John Peers.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots