ATP
Στους "16" ο Κύργιος - επόμενος ο Coric (vids)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος Φωτογραφία: Tennis Australia
tennisnews team Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 - 11:26

O Νικ Κύργιος ζευγάρωσε τις νίκες του στο Murray River Open της Μελβούρνης και "έκλεισε ραντεβού" με τον Borna Coric, στη φάση των "16" της διοργάνωσης.

Παρότι βρήκε μπροστά του σθεναρή αντίσταση για ένα σετ από το Νο.324 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Κύργιος δεν χρειάστηκε τελικά να παίξει ένα επιπλέον σετ και κέρδισε τον Harry Bourchier με 6-2, 7-6 (7), για να προκριθεί στην τελική 16άδα του Murray River Open.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός τελείωσε τον αγώνα με 28 winners και 22 αβίαστα λάθη, ενώ δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα σημείο του. Στο 1ο σετ κυριάρχησε, κερδίζοντας 4 διαδοχικά games για να φτάσει στο 6-2.

Στο 2ο σετ τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά, με τον Bourchier να αντιστέκεται και να καταφέρνει να μείνει έως το τέλος στη διεκδίκησή του. Στο 12ο game ο Κύργιος είχε την ευκαιρία να το τελειώσει, αλλά ο επίσης 25χρονος αντίπαλός του έσβησε διπλό match point και από το 5-6, 15-40, υπερασπίστηκε το σερβίς του και έστειλε το σετ σε tie-break.

Εκεί τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά για τον Κύργιο, που έμεινε πίσω με 3-5 και με 4-6, κατάφερε όμως να σβήσει 3 set points και να αποφύγει το 3ο σετ, κερδίζοντας τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους του tie-break, το οποίο κατέκτησε με 9-7.

Ο Κύργιος, ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα μετά από 11 μήνες, δεν τα πάει καθόλου άσχημα, αλλά αύριο αναμένεται να έχει πολύ δυσκολότερη αποστολή, για τον 3ο γύρο. Θα αντιμετωπίσει τον Borna Coric, No.4 στο ταμπλό, που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κέρδισε τον Emil Ruusuvuori με 7-5, 6-4.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, ο Felix Auger-Aliassime κέρδισε τον Yuichi Sugita με 6-3, 6-1, ενώ ο Stan Wawrinka επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε του Mikhail Kukushkin με 4-6, 6-3, 6-1. O Wawrinka θα διεκδικήσει την είσοδό του στα προημιτελικά ενάντια στον Alex Bolt, ενώ ο Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Egor Gerasimov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots