ATP
Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε ο Περβολαράκης (vid)

 
Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε ο Περβολαράκης (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 - 11:06

O Μιχάλης Περβολαράκης έκανε μια καλή προσπάθεια απέναντι στο Νο.38 της παγκόσμιας κατάταξης, John Millman, αλλά δεν απέφυγε την ήττα και η Αυστραλία πήρε τον πρώτο πόντο στο tie με την Ελλάδα.

Στην πρεμιέρα της Ελλάδας στο ATP Cup για φέτος, ο Μιχάλης Περβολαράκης γνώρισε την ήττα από τον John Millman με 6-2, 6-3.

Ο Περβολαράκης είχε καλά διαστήματα στον αγώνα και δεν ήταν μακριά από το επίπεδο του Millman, επομένως το τελικό αποτέλεσμα ενδεχομένως και να τον αδικεί, ο Αυστραλός όμως κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του, με σημαντικότερες τα δεύτερα σερβίς στο 1ο σετ (μόλις 25% κερδισμένοι πόντοι), αλλά και τα αβίαστα λάθη του, που έφτασαν τα 29 έως το τέλος του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δυο πολύ κλειστά games και τους δυο παίκτες να κρατούν από μια φορά το σερβίς τους. Ο Millman "ξέφυγε" τα επόμενα λεπτά, κερδίζοντας τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους και 3 games στη σειρά, που τον έβαλαν μπροστά με 4-1.

Ο Περβολαράκης είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο σετ, αλλά έχασε 2 break points στο 7ο game με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 5-2 και μετά από ένα ακόμα break του Αυστραλού, να χάσει το σετ με 6-2.

Και στο 2ο σετ ο Millman προηγήθηκε με 4-1, κάνοντας το break μετά από ένα game στο οποίο ο Έλληνας παίκτης πάλεψε σκληρά και έσβησε 3 break points. Ο Περβολαράκης κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά στο ένα break, σώζοντας ένα ακόμα break point το 6ο game πριν μειώσει σε 4-2, αλλά έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 9ο game, όταν είχε διπλό break point για την επιστροφή του στο σετ.

Ο Millman, ο οποίος σέρβιρε για τη νίκη σε εκείνο το game, ανταποκρίθηκε με 3 καλά σερβίς στη σειρά, που τον έφεραν στο match point, ενώ ο Περβολαράκης επέστρεψε πολύ "βαθιά" την μπάλα στον επόμενο πόντο και ο Αυστραλός "σφράγισε" τη νίκη και τον πόντο για την ομάδα του.

Στον επόμενο αγώνα, o Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για την ελληνική ομάδα, ώστε να παραμείνει "ζωντανή" στο tie.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots