ATP
Νικηφόρα επιστροφή για τον Κύργιο (vids)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος
tennisnews team Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 - 10:46

Στον πρώτο του αγώνα μετά από σχεδόν έναν χρόνο, ο Νικ Κύργιος επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Alexandre Muller από τη Γαλλία, σε ένα παιχνίδι που πέτυχε 22 άσους.

Ο Κύργιος επικράτησε του Muller με 3-6, 6-4, 7-6 (4) έπειτα από ένα πολύ κλειστό ματς για τον 1ο γύρο του Murray River Open στη Μελβούρνη, που πλησίασε τις 2 ώρες σε διάρκεια.

Η 25χρονος Ελληνοαυστραλός, Νο.47 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε 22 άσους και είχε καλά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς, υπέστη όμως και 2 break, ανάμεσα στα οποία ήταν και το μοναδικό break που έγινε στο 1ο σετ του αγώνα, όταν ο Muller έκανε το 5-3 και λίγο μετά με love service game έκλεισε το σετ.

Ο Κύργιος απάντησε στο 2ο σετ, στο οποίο κατάφερε να προηγηθεί με 4-1, όμως έχασε ακόμα μια φορά το σερβίς του στο 9ο game και ο Γάλλος μείωσε σε 5-4. Σε εκείνο το πολύ κρίσιμο σημείο, ο Κύργιος κατάφερε να μην τον πάρει από κάτω και να κάνει ένα νέο break αμέσως μετά, που του "χάρισε" το σετ με 6-4.

Στο 3ο σετ κανείς από τους δυο δεν κατάφερε να φτάσει σε break point, παρότι υπήρξαν μερικά γεμάτα games, με τον Κύργιο να κερδίζει τους 3 τελευταίους πόντους του αγώνα και να κατακτά το tie-break με 7-4, για να πανηγυρίσει τελευταίος.

Στον 2ο γύρο του Murray River Open, o Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Harry Bourchier, που βρίσκεται στο Νο.303 της παγκόσμιας κατάταξης και κατάφερε χθες να πετύχει την πρώτη νίκη της καριέρας του στο ATP Tour, ενάντια στον Marc Polmans με 6-4, 6-4.

Ο Κύργιος θα είναι βεβαίως το μεγάλο φαβορί στο παιχνίδι αυτό και αξίζει να σημειωθεί πως έχει πιθανό αντίπαλο στον 3ο γύρο το Νο.4 του ταμπλό, Borna Coric.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots