ATP
Οδηγεί τη Σερβία ο αήττητος Nole! (vids)

 
Novak Djokovic & Filip Krajinovic
Novak Djokovic & Filip Krajinovic Φωτογραφία: Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 - 10:15

O Novak Djokovic οδήγησε τη Σερβία στην πρώτη της νίκη στο φετινό ATP Cup χάρη σε μια δύσκολη νίκη του στο μονό επί του Denis Shapovalov, αλλά και μια νίκη του στο διπλό, με την οποία έκανε το 10 στα 10 συνολικά στη διοργάνωση! Ήττα για την Αυστρία του Dominic Thiem.

Ο Djokovic, ο οποίος οδήγησε τη Σερβία στον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του ATP Cup πριν από έναν χρόνο, την πήρε από το χέρι και σήμερα, στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, για να πετύχει τη νίκη επί του Καναδά με 2-1 και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στο πρώτο παιχνίδι του tie, ο Milos Raonic έβαλε μπροστά τον Καναδά, κερδίζοντας τον Dusan Lajovic με 6-3, 6-4. O Raonic, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point, κάνοντας από ένα break σε κάθε σετ. Στο 1ο σετ χρειάστηκε μόνο ένα break point για να κάνει το break και να προηγηθεί με 5-3, ενώ στο 2ο σετ εκμεταλλεύτηκε το 7ο του break point, για να κάνει το break και να περάσει μπροστά με 4-3.

Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Djokovic, ο οποίος δεν είχε εύκολο έργο αλλά πήρε την πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη επί του Denis Shapovalov, με 7-5, 7-5. Ο αγώνας πλησίασε τις 2 ώρες σε διάρκεια και ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έκανε και στα 2 σετ break στο 12ο game, για να πανηγυρίσει τη νίκη. Στο σερβίς του ο Σέρβος ήταν εξαιρετικός και δεν απειλήθηκε με break point.

"Ήταν πολύ κλειστό παιχνίδι. Ο Shapo είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος στις σκληρές επιφάνειες, έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και είμαι πραγματικά χαρούμενος με το ξεκίνημά μου στη σεζόν. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάς μια σεζόν, να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου", είπε ο Djokovic.

Αργότερα έγινε το διπλό, όπου επίσης οι δυο ομάδες έδωσαν μια τεράστια μάχη, χρησιμοποιώντας τα δυνατότερα όπλα τους. Μετά από 96 λεπτά και δυο πολύ κλειστά σετ, οι Djokovic και Krajinovic χάρισαν τη νίκη στη Σερβία, επικρατώντας των Raonic και Shapovalov με 7-5, 7-6 (4).

"Ο Filip ήταν ο παίκτης κλειδί σήμερα. Ο τρόπος που έπαιξε στο διπλό ήταν απίστευτος! Επέστρεφε καταπληκτικά, βρήκε το σερβίς του και είχε πολύ καλό ρυθμό. Έκανε μερικά καταπληκτικά χτυπήματα όταν τα χρειαστήκαμε περισσότερο στο 2ο σετ", είπε ο Djokovic.

Με τις σημερινές του νίκες, ο Djokovic έκανε το 10 στα 10 στη διοργάνωση, παραμένοντας αήττητος. Συγκεκριμένα έχει 7-0 στα μονά και 3-0 στα διπλά στο ATP Cup μέχρι στιγμής.

Στο tie που έγινε παράλληλα με αυτό της Σερβίας, η Ιταλία επικράτησε της Αυστρίας με 2-1, χάρη σε έναν πολύ σπουδαίο Matteo Berrettini. Όλα έδειχναν ότι η Αυστρία θα είχε τον πρώτο λόγο, καθώς στο πρώτο ματς της ημέρας ο Dennis Novak έκανε την έκπληξη επικρατώντας του Fabio Fognini με 6-3, 6-2.

Ο Berrettini ωστόσο έκανε ένα μεγάλο ματς απέναντι στον Dominic Thiem και επιβλήθηκε του Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-2, 6-4, για να φέρει το tie στα ίσα. Στο διπλό που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, οι Berrettini και Fognini νίκησαν τους Novak και Thiem με 6-1, 6-4, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την Ιταλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots