ATP
Με το... αριστερό ο Κοκκινάκης (vid)

 
Με το... αριστερό ο Κοκκινάκης (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 - 13:15

Ο Θανάσης Κοκκινάκης έδειξε θετικά στοιχεία στον πρώτο του επίσημο αγώνα μετά από 16 μήνες, αλλά δεν μπόρεσε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Murray River Open της Μελβούρνης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε να αγωνιστεί σε επίσημο τουρνουά ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος παρά το καλό του ξεκίνημα γνώρισε την ήττα από τον Alex Bolt στον 1ο γύρο του Murray River Open, με 2-6, 6-4, 6-3.

Επιστρέφοντας από το 0-40 στο πρώτο game της αναμέτρησης, ο Κοκκινάκης έκανε συνεχόμενα break και προηγήθηκε με 5-1 στο 1ο σετ, ενώ είχε 2 set points και για το 6-1. O Bolt κράτησε το σερβίς του σε ένα game με 8 ισοπαλίες και μείωσε σε 5-2, αλλά ο Κοκκινάκης δεν είχε πρόβλημα να κλείσει το σετ στο επόμενο game, στο δικό του σερβίς.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν διαφορετική, με τον Bolt να βελτιώνει πάρα πολύ τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς. Το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό και οι δυο παίκτες κρατούσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους. Ο Bolt δημιούργησε τα πρώτα break points στο 10ο game, που ήταν και set points, στο 4-5, 15-40, για να αξιοποιήσει τη 2η ευκαιρία του και να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί έκανε και πάλι το μοναδικό break, για να προηγηθεί με 4-2 και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Κοκκινάκης δεν εκμεταλλεύτηκε τις δικές του ευκαιρίες, χάνοντας διπλό break point για το break back στο επόμενο game και μένοντας πίσω με 5-2. Δεν είχε άλλη ευκαιρία ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός, γνωρίζοντας την ήττα σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες συνολικού αγώνα.

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.266 της παγκόσμιας κατάταξης, έδειξε θετικά στοιχεία και σίγουρα θα είχε πολύ καλύτερη τύχη αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες του.

Στον 2ο γύρο του Murray River Open, o 28χρονος Bolt θα αντιμετωπίσει τον Mackenzie McDonald, που απέκλεισε το Νο.14 του ταμπλό, Richard Gasquet, με 7-6 (2), 7-5.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, ο Corentin Moutet κέρδισε τον Frances Tiafoe με 3-6, 6-4, 6-4, ενώ ο Adrian Mannarino επικράτησε του Mikael Ymer με 7-5, 6-2. Τέλος, ο Jeremy Chardy επικράτησε στο τελευταίο ματς της ημέρας του Marin Cilic με 2-6, 6-3, 7-6 (8), αφού έσβησε 5 match points στο tie-break!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots