ATP
To "Tsitsipas Souvlaki" επέστρεψε, για καλό σκοπό! (pics+vids)

 
To "Tsitsipas Souvlaki" επέστρεψε, για καλό σκοπό! (pics+vids)
tennisnews team Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 - 12:25

Το ελληνικό εστιατόριο της Μελβούρνης "Σταλακτίτες", επανέφερε στο μενού του το περίφημο "Tsitsipas Souvlaki" για φιλανθρωπικό σκοπο, αφού όλα τα χρήματα θα διατεθούν σε ταμείο στήριξης για τους πληγέντες από τον Covid-19.

Πρόκειται για ένα αγαπημένο πιάτο που επανέρχεται στο μενού του ελληνικού εστιατορίου και θα είναι περιορισμένης έκδοσης, αφού θα υπάρχει από την 1η μέχρι την 24η Φεβρουαρίου.

Το πιάτο κοστίζει 17 αυστραλιανά δολάρια και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό - συγκεκριμένα σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από την πανδημία - μέσω των ιδρυμάτων "SecondBite" και "Μαζί για το Παιδί".

"Νιώθω σαν στο σπίτι μου στη Μελβούρνη και λατρεύω το πως με υποδέχεται εδώ η ελληνική κοινότητα. Λαχταρούσα το σουβλάκι σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας και είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους βρίσκομαι  εδώ, με την ομάδα μου και με την οικογένειά μου", είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πήγε στο εστιατόριο μαζί με τους συμπαίκτες του στην ομάδα της Ελλάδας για το ATP Cup, Πέτρο Τσιτσιπά, Μιχάλη Περβολαράκη και Μάρκο Καλοβελώνη.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Greek City Times (@greekcitytimes)

Με δυο εκατομμύρια Αυστραλούς πολίτες να βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και να δυσκολεύονται ακόμα και για τα πολύ βασικά, η SecondBite φροντίζει να οργανώνει κοινοτικά προγράμματα και συσσίτια σε όλη την Αυστραλία. Η οργάνωση μοιράζει περίπου 290 τόνους φρέσκο φαγητό σε περισσότερα από 1.200 προγράμματα στη χώρα.

Το ιδιαίτερο σουβλάκι που αφιέρωσε το εστιατόριο "Σταλακτίτες" στον Τσιτσιπά, δημιουργήθηκε το 2019 και περιέχει αρνί γύρο, ντομάτα, τζατζίκι, ρόδι, κρεμμύδι, μέντα, φέτα και πατάτες.

Και το 2020 το 100% των εσόδων από τις αγορές του πιάτου είχε πάει σε καλό σκοπό και συγκεκριμένα στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών της Αυστραλίας.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Jade (@beautyfromtheheart)

"Έχουμε παράδοση στο να ονομάζουμε τα σουβλάκια μας από τους ήρωες μας στο Australian Open. Το κάνουμε από το 2006 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε ξανά με τον Τσιτσιπά. Είναι μια χρονιά που είναι σημαντικότερο από ποτέ να στηρίξουμε την κοινότητά μας και να ενθαρρύνουμε τους πάντες να έρθουν και να δοκιμάσουν αυτό το σουβλάκι. Υποσχόμαστε ότι δεν θα απογοητευτείτε και θα σας φανεί ακόμα πιο νόστιμο, από τη στιγμή που τα χρήματά σας πηγαίνουν σε καλό σκοπό", είπε μια από τις ιδιοκτήτριες του εστιατορίου, η Nicole Papasavas.

Το εστιατόριο "Σταλακτίτες", ανακοίνωσε επίσης πως είναι επίσημος συνεργάτης της ομάδας της Ελλάδας στο ATP Cup, στηρίζοντας την ανάπτυξη του ελληνικού τένις. Το λογότυπο του εστιατορίου θα βρίσκεται στις ενδυμασίες των μελών της ελληνικής ομάδας κατά τη διάρκεια των αγώνων και η οικογένεια του εστιατορίου θα είναι παρούσα στην πρεμιέρα της Εθνικής, απέναντι στην Αυστραλία.

Η Ελλάδα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για το ATP Cup την Τετάρτη, όταν και θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Αυστραλία στις 09:30 το πρωί στη Rod Laver Arena.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots