ATP
Nadal: "Θα ψυχαγωγήσουμε τον κόσμο - θέλω να συγχαρώ την Αυστραλία"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Peter Staples / ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 - 11:21

Στην πρώτη του επίσημη συνέντευξή σε τουρνουά για το 2021, ο Rafael Nadal στάθηκε στην επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας από την Αυστραλία, αλλά και στη σημαντικότητα του να γίνουν ωραίοι αγώνες που θα ψυγαγωγήσουν τον κόσμο, σ' αυτές τις δύσκολες μέρες.  

"Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, αλλά και στους φιλάθλους εδώ, ένα καλό θέαμα. Κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν και μένουν στο σπίτι τους, οπότε θα προσπαθήσουμε να τους ψυχαγωγήσουμε", είπε ο Nadal στη σημερινή επίσημη συνέντευξη Τύπου της Ισπανίας για το ATP Cup.

"Θέλω να συγχαρώ αυτή τη χώρα γι' αυτό το τρομερό αποτέλεσμα ενάντια στον ιό. Είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για τον υπόλοιπο κόσμο, για το πως να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Εκτιμάμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Tennis Australia, ώστε να μας επιτραπεί να παίξουμε εδώ το άθλημά μας", πρόσθεσε ο Ισπανός.

Η Ισπανία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στο τουρνουά την Τρίτη, αντιμετωπίζοντας την Αυστραλία, ενώ την Πέμπτη θα παίξει με την Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Rafa θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά. Η ομάδα που θα πάρει την 1η θέση στον όμιλο, θα προκριθεί στην ημιτελική φάση του ATP Cup.

"Θα είναι δύσκολη μάχη. Πέρσι είχαμε παίξει με την Αυστραλία, αγωνίζονται στην έδρα τους και θα έχουν το κοινό μαζί τους. Αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ και που θα έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στο ATP Cup. Η Ισπανία λατρεύει να αγωνίζεται ως ομάδα. Έχουμε αυτή τη νοοτροπία από πολύ μικροί", είπε ο αρχηγός της ισπανικής ομάδας, Pepe Vendrell.

Ο Νο.2 παίκτης της πανίσχυρης Ισπανίας, Roberto Bautista Agut, είπε με τη σειρά του: "Προπονηθήκαμε πολύ τους τελευταίους μήνες και τώρα ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε. Όλοι έκαναν καλά τη δουλειά τους και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη σεζόν με αυτό το όμορφο τουρνουά, το ATP Cup."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots