ATP
ATP Cup: Πρεμιέρα 3 Φεβρουαρίου για την Ελλάδα

 
Rafael Nadal & Στέφανος Τσιτσιπάς
Rafael Nadal & Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 - 13:45

Την άλλη Τετάρτη, στις 3 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στο ATP Cup η Ελλάδα, η οποία θα δώσει όλους τους αγώνες της σε καλές ώρες για τα δεδομένα της Αυστραλίας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο το πρόγραμμα του ATP Cup, που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 6 Φεβρουαρίου στα γήπεδα του Melbourne Park και αναμένεται να συγκεντρώσει το περισσότερο ενδιαφέρον απ' όλα τα τουρνουά της 1ης εβδομάδας της αυστραλιανής σεζόν, καθώς 9 από τους 10 παίκτες του Top 10 της ΑΤΡ - όσοι δηλαδή βρισκονται στην Αυστραλία - θα συμμετέχουν στο τουρνουά και θα σχηματίσουν πολύ δυνατούς αγώνες.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την πανίσχυρη Ισπανία και με την οικοδέσποινα Αυστραλία. Την 1η μέρα, η ομάδα μας θα έχει ρεπό, καθώς θα αναμετρηθούν Ισπανία και Αυστραλία, στη Rod Laver Arena. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως την 1η μέρα θα παίξουν στα γήπεδα της Μελβούρνης οι 4 κορυφαίοι της παγκόσμιας κατάταξης, Novak Djokovic (με Denis Shapovalov), Rafael Nadal (με Alex De Minaur), Dominic Thiem (με Matteo Berrettini) και Daniil Medvedev (με Diego Schwartzman) - αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων.

Η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, απέναντι στην Aυστραλία, στη Rod Laver Arena. Οι ώρες των αγώνων είναι καλές για τα δεδομένα της χώρας μας, καθώς θα είναι το τελευταίο tie της ημέρας. Ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στα Νο.2 των ομάδων, δηλαδή στον Μιχάλη Περβολαράκη και στον John Millman, θα αρχίσει στις 08:30 ώρα Ελλάδας (17:30 τοπική), ενώ θα ακολουθήσει το μονό ανάμεσα στα Νο.1 των ομάδων, δηλαδή στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Alex De Minaur. Αν το tie δεν έχει κριθεί, θα ακολουθήσει το διπλό.

Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και τον επόμενο αγώνα της η ομάδα μας, απέναντι στην Ισπανία του Rafael Nadal, και πάλι στη Rod Laver Arena, την Πέμπτη (4 Φεβρουαρίου). Συγκεκριμένα στις 08:30 ο Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει τον Roberto Bautista Agut και στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς θα δώσει το πολύ μεγάλο ματς με τον Nadal.

Οι ημιτελικοί θα ξεκινήσουν επίσης στις 08:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, καθώς θα γίνονται παράλληλα στη Rod Laver Arena και στην John Cain Arena. Την ίδια ώρα θα αρχίσει και ο τελικός, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στη Rod Laver Arena.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ATP Cup: (σε ώρες Ελλάδας)

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου:

01:00 ΣΕΡΒΙΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ (Rod Laver Arena) Group A
01:00 ΑΥΣΤΡΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ (John Cain Arena) Group C
08:30 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Rod Laver Arena) Group B
08:30 ΡΩΣΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (John Cain Arena) Group D

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου:

01:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ (Rod Laver Arena) Group A
01:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ (John Cain Arena) Group C
08:30 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Rod Laver Arena) Group B
08:30 ΡΩΣΙΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ (John Cain Arena) Group D

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου:

01:00 ΣΕΡΒΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Rod Laver Arena) Group A
01:00 ΑΥΣΤΡΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ (John Cain Arena) Group C
08:30 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Rod Laver Arena) Group B
08:30 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΑΠΩΝΙΑ (John Cain Arena) Group D

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου:

08:30 Νικητής Group A - Νικητής Group D (Rod Laver Arena)
08:30 Νικητής Group B - Νικητής Group C (John Cain Arena)

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου:

08:30 Τελικός (Rod Laver Arena)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots