ATP
Σταθερά στην 6η θέση ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 - 9:31

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει σταθερά στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας πια τις 77 διαδοχικές εβδομάδες στο Top 10. Δείτε πως διαμορφώνεται η κατάταξης ητς ATP.

Χωρίς σημαντικές αλλαγές, μιας και δεν έγιναν μεγάλα τουρνουά την προηγουμένη εβδομάδα, ανανεώθηκε σήμερα η παγκόσμια κατάταξη της ATP, με τον Novak Djokovic να είναι πάντα στην 1η θέση και να πλησιάζει όλο και περισσότερο το μεγάλο ρεκόρ του Roger Federer, με 310 εβδομάδες συνολικής παρουσίας στο Νο.1 του κόσμου. Θυμίζουμε πως αυτό το ρεκόρ θα "σπάσει" όπως όλα δείχνουν στις 15 Μαρτίου, όταν και ο Σέρβος αναμένεται να συμπληρώσει 311 εβδομάδες στην κορυφή.

Στο Νο.2 παραμένει ο Rafael Nadal και στο Νο.3 ο Dominic Thiem, με τον Daniil Medvedev να τους ακολουθεί στο Νο.4 και τον Roger Federer να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε για μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.6, όπου πλέον μετράει τις 51 από τις 77 εβδομάδες που έχει συνολικά στο Top 10, οι οποίες μάλιστα είναι και συνεχόμενες, αφού δεν αποχωρίστηκε ποτέ την πρώτη 10άδα από τις 4 Μαρτίου 2019, όταν και μπήκε για πρώτη φορά (μεσολάβησαν και περίπου 5 μήνες στους οποίους η κατάταξη ήταν "παγωμένη" λόγω κορωνοϊού).

Πίσω από τον Στέφανο αλλά αρκετά κοντά του βρίσκεται ο Alexander Zverev, στο Νο.7, ενώ στο Νο.8 είναι ο Andrey Rublev και το Top 10 συμπληρώνουν οι Diego Schwartzman και Matteo Berrettini.

Ο πρωταγωνιστής της προηγούμενης εβδομάδας της αγωνιστικής σεζο, ο Γάλλος Arthur Rinderknech, ο οποίος κατέκτησε το Challenger της Κωνσταντινούπολης, κέρδισε 43 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.135 του κόσμου, που είναι και η ψηλότερη που είχε ποτέ. Ο 17χρονος Holger Rune από τη Νορβηγία, ο οποίος κέρδισε τον 4ο Futures τίτλο του στους 4 τελευταίους μήνες, κέρδισε με τη σειρά του 19 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.458 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Εξαιτίας της ανόδου του Rune, μια θέση έχασε ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.463 του κόσμου, ενώ μια θέση έχασε και ο Μάρκος Καλοβελώνης, που βρίσκεται στο Νο.738. Στο Νο.960 παραμένει ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ενώ στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα οι Αλέξανδρος Σκορίλας, Αριστοτέλης Θάνος, Δημήτρης Αζωίδης, Στέφανος Σακελλαρίδης, Θανάσης Μανέκας, Χρήστος Κεϊσίδης, Γιάννης Στεργίου, Σταμάτης Καπίρης, Γιάννης Σταμούλος, Λευτέρης Θεοδώρου, Γιάννης Ξυλάς και Μιχάλης Σακελλαρίδης.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots