ATP
Κύργιος: "Ο Djokovic δεν θα γίνει ποτέ GOAT"

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος Φωτογραφία: Instagram (@k1ngkyrg1os)
tennisnews team Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 - 13:56

Για τον Νικ Κύργιο, o Novak Djokovic δεν μπορεί να μπει στην συζήτηση του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών.

Το πόσα Grand Slams θα έχει κερδίσει έως το τέλος της καριέρας του, δεν αποτελεί κριτήριο για τον 25χρονο Ελληνοαυστραλό, όπως είπε και στη συνέντευξη που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα από τη Μελβούρνη.

"Δεν έχει σημασία πόσα Grand Slams θα κερδίσει, δεν θα είναι ποτέ ο καλύτερος όλων των εποχών για μένα. Πολύ απλά επειδή τον έχω κερδίσει δυο φορές και, λυπάμαι, αλλά αν δεν μπορείς να με κερδίσεις, δεν είσαι ο καλύτερος όλων των εποχών", δήλωσε ο Κύργιος στη Herald Sun της Μελβούρνης.

Κάτι πάντως που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει στον Κύργιο, είναι η σταθερότητα στις απόψεις του. Πριν από 2 χρόνια περίπου, τον Μάιο του 2019, είχε κάνει ακριβώς την ίδια δήλωση στο podcast του Ben Rothenberg, "No Challenges Remaining".

"Ανεξάρτητα από το πόσα Slams θα κερδίσει, δεν θα είναι ο καλύτερος για μένα. Πολύ απλά επειδή τον αντιμετώπισα δυο φορές και λυπάμαι που το λέω, αλλά αν δεν μπορείς να με κερδίσεις δεν είσαι ο καλύτερος όλων των εποχών."

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κύργιος, ο οποίος προηγείται του Djokovic στο head-to-head με 2-0 νίκες, είχε κατηγορήσει τον Σέρβο για το ότι δεν είναι αληθινός και έχει μεγάλη ανάγκη για αποδοχή από το κοινό, κριτικάροντας ακόμα και τον τρόπο που πανηγυρίζει τις νίκες του τα τελευταία χρόνια: "Πάντα λέει αυτό που νιώθει πως πρέπει να πει και όχι αυτό που πραγματικά πιστεύει. Έχει μια αρρωστημένη εμμονή με το να είναι αγαπητός. Θέλει τόσο πολύ να είναι αγαπητός, που δεν το αντέχω. Αν παίξουμε ξανά και τον κερδίσω, θα κάνω μπροστά του τον πανηγυρισμό του."

Λίγες ημέρες μετά, ο Djokovic είχε σχολιάσει τις παραπάνω δηλώσεις, αλλά χωρίς την επιθυμία να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στην κόντρα τους: "Δεν ξέρω γιατί είπε αυτά τα πράγματα. Είτε θέλει να τραβήξει την προσοχή, είτε έχει κάποια άλλα κίνητρα. Προφανώς, θέλει να είναι ειλικρινής, ανοιχτός, ξεκάθαρος και το σέβομαι αυτό, όπως σέβομαι όλες τις απόψεις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots