ATP
Thiem: "Το 2021 θέλω το Roland Garros"

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Φωτογραφία: Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 - 12:44

O πρωταθλητής του US Open, Dominic Thiem, ξεκαθάρισε πως ο μεγάλος του στόχος για το 2021 είναι να κατακτήσει το Roland Garros.

"O μεγαλύτερος μου στόχος είναι να κερδίσω το Roland Garros. Έχω αυτό το στόχο στο μυαλό μου εδώ και λίγα χρόνια και συνεχίζει να είναι το αγαπημένο μου και το καλύτερο μου τουρνουά.

Το 2011 είχα παίξει στον τελικό στα junior και ήξερα από τότε πως αυτό θα ήταν το τουρνουά που θα ήθελα να κερδίσω περισσότερο ως επαγγελματίας. Ήμουν άτυχος γιατί βρήκα μπροστά μου τον Rafa. Ποτέ δεν κατάφερα να τον κερδίσω εκεί, όπως έχω κάνει σε άλλα τουρνουά. Το να τον κερδίσεις όμως στο Philippe Chatrier, είναι ίσως το δυσκολότερο επίτευγμα στο άθλημα", είπε ο Thiem, σε συνέντευξή του για το γερμανικό sportschau.de.

Ο Αυστριακός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και πέρσι ήταν φιναλίστ στη Μελβούρνη, σχολίασε ακόμα το ενδεχόμενο να κερδίσει το Australian Open τον επόμενο μήνα: "Προφανώς και θέλω να κερδίσω το τουρνουά. Κάθε τουρνουά που παίζω θέλω να κερδίζω. Δεν νιώθω όμως πιο άνετα από τότε που είμαι πρωταθλητής Grand Slam. Είμαι το ίδιο αγχωμένος σε κάθε τουρνουά που παίζω. Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό, έως το τέλος της καριέρας μου. Ξέρω πως αν παίξω καλά και αν είμαι καλά προετοιμασμένος, έχω καλές πιθανότητες να πάω πολύ μακριά στο Australian Open."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots