ATP
ATP Cup: Με Ισπανία και Αυστραλία η Ελλάδα

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 - 3:33

Την πανίσχυρη Ισπανία και την γηπεδούχο Αυστραλία θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα, στη φάση των ομίλων του ATP Cup. Δείτε αναλυτικά την κλήρωση.

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η κλήρωση του ATP Cup, που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 5 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη.

Η Ελλάδα, η οποία αποτελείται από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μιχάλη Περβολαράκη, Μάρκο Καλοβελώνη και Πέτρο Τσιτσιπά, με αρχηγό αποστολής τον Απόστολο Τσιτσιπά, θα είναι στον 2ο όμιλο, μαζί με την Ισπανία και την Αυστραλία.

Θυμίζουμε πως στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν μόνο 12 ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους (των τριών ομάδων). Μόνο η 1η ομάδα από κάθε όμιλο θα προκριθεί στην επόμενη φάση, που είναι οι ημιτελικοί.

Η Ισπανία, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και φιναλίστ πέρσι, αποτελείται από τους Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta και Marcel Granollers. H Αυστραλία είναι επίσης μια πολύ δυνατή και πλήρης ομάδα, που αποτελείται από τους Alex De Minaur, John Millman, John Peers και Luke Saville.

Το κάθε tie θα περιλαμβάνει δυο μονούς αγώνες και έναν διπλό. Πρώτα θα γίνεται ο αγώνας μεταξύ τον Νο.2 των ομάδων (δηλαδή ο Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει τους Bautista Agut και Millman), στη συνέχεια ο αγώνας των Νο.1 των ομάδων (ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τους Nadal και De Minaur), ενώ μόνο σε περίπτωση που το tie δεν έχει κριθεί, δηλαδή είναι στο 1-1, θα γίνεται το διπλό. Τα μονά θα είναι φυσιολογικά best-of-three ματς, ενώ το διπλό θα είναι επίσης best-of-three, με τη διαφορά ότι δεν θα έχει πλεονεκτήματα στα games (no-ad scoring), ενώ αντί για κανονικό 3ο σετ θα παίζεται ένα tie-break στους 10 κερδισμένους πόντους.

Αναλυτικά οι όμιλοι του ATP Cup:

Group A:
ΣΕΡΒΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΚΑΝΑΔΑΣ

Group B:
ΙΣΠΑΝΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Group C:
ΑΥΣΤΡΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ
ΓΑΛΛΙΑ

Group D:
ΡΩΣΙΑ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots