ATP
ATP: Δυο νέα 250άρια και τουρνουά στο Βελιγράδι το 2021

 
Novak Tennis Center, Βελιγράδι
Novak Tennis Center, Βελιγράδι Φωτογραφία: Novak Tennis Center
tennisnews team Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 - 17:31

Νέες αλλαγές για το καλαντάρι του 2021 ανακοίνωσε η ATP, με δυο νέα τουρνουά που θα λάβουν χώρα στη Σιγκαπούρη και στη Μαρβέγια, καθώς και τη μεταφορά του τουρνουά της Βουδαπέστης στο Βελιγράδι και τις εγκαταστάσεις του Novak Djokovic.

Η ATP έκανε ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα της φετινής σεζόν, ανακοινώνοντας και δυο νέες συμφωνίες για τουρνουά στη Σιγκαπούρη και στη Μαρβέγια, που προς το παρόν ισχύουν για ένα χρόνο, δηλαδή μόνο για το 2021.

Αμφότερα θα είναι 250άρια τουρνουά, ενώ το τουρνουά της Σιγκαπούρης αναμένεται να είναι και το πρώτο τουρνουά που γίνεται στην ανατολική Ασία, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Για τo ATP Tour, θα είναι το πρώτο τουρνουά που θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή από τον Οκτώβριο του 2019.

Το τουρνουά της Σιγκαπούρης θα είναι και το πρώτο από τα δυο που θα γίνει χρονικά, αφού έχει τοποθετηθεί σε έναν περίπου μήνα, την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου - αμέσως μετά το τέλος του Australian Open. Το τουρνουά της Μαρβέγιας στην Ισπανία, μια πόλη στην οποία πολλοί κορυφαίοι παίκτες προετοιμάζονται, συμπεριλαμβανομένου και του Novak Djokovic, θα γίνει μετά από το Miami Open, στις 5 Απριλίου.

Εγκρίθηκε επίσης η μεταφορά του Hungarian Open της Βουδαπέστης στο Βελιγράδι της Σερβίας. Πρόκειται για 250άρι τουρνουά της χωμάτινης περιόδου και της κατηγορίας ATP 250, το οποίο θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Djokovic, το Novak Tennis Center.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η αύξηση των θέσεων στο ταμπλό του Dubai Tennis Championships, που από 32άρι θα γίνει 48άρι στα μονά και από 16άρι θα γίνει 24άρι στα διπλά, ενώ το Abierto Mexicano του Ακαπούλκο θα αυξήσει τις θέσεις των προκριματικών, από τις 16 στις 32. Τρια ακόμα λατινοαμερικάνικα τουρνουά, της Κόρδοβας και του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, αλλά και του Σαντιάγκο στη Χιλή, θα κάνουν 32άρια (από 16άρια) τα προκριματικά τους ταμπλό.  

Τέλος, το US Men's Clay Court Championship, που γίνεται την ίδια περίοδο, ακυρώθηκε για το 2021, ενώ παραμένει ακόμα άγνωστο το τι θα συμβεί με το Indian Wells, που έχει αναβληθεί και δεν θα γίνει τον Μάρτιο.

Δείτε πως διαμορφώθηκε το καλαντάρι της ATP για το 2021

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots