ATP
Ο Zverev δεν συνεργάζεται πια με την Team8 του Federer

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 - 13:10

Μετά από τα αρκετά μπλεξίματα που είχε την προηγούμενη χρονιά, ο Alexander Zverev ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με την Team8 του Roger Federer.

Το 2020 μπορεί ο Zverev να έπαιξε στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam στο US Open, είχε όμως πολλά εξωαγωνιστικά μπλεξίματα και βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο των συζητήσεων για τους λάθος λόγους.

Σημαντικότερο όλων, ήταν βεβαίως η κατηγορία για κακοποίηση από την πρώην σύντροφό του, Olya Sharypova, μια υπόθεση που πιθανότατα θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Περίπου την ίδια εποχή με τις αποκαλύψεις της Sharypova, μια άλλη πρώην του Γερμανού, η Brenda Patea, ανακοίνωσε πως είναι έγκυος με το παιδί του.

Επιπλέον, από το καλοκαίρι έχει ασκηθεί δριμύτατη κριτική στον Zverev για τη συμπεριφορά που έδειξε σε σχέση με τη φύλαξη από τον Covid-19, ενώ είχε προβλήματα και με τον προπονητή του, David Ferrer, που αποχώρησε από την ομάδα του μετά από πολύ λίγους μήνες συνεργασίας, αναφέροντας πως είχαν διαφορετική φιλοσοφία και ο Zverev δεν έδειχνε πρόθυμος να αλλάξει τη δική του. Ο Ferrer ήταν ο 3ος "super-coach" που δοκίμασε ανεπιτυχώς να δουλέψει με τον Zverev, μετά από τους Ivan Lendl και Juan Carlos Ferrero.

Είχε επίσης και μια δικαστική διαμάχη με τον παλιό του μάνατζερ, Patricio Apey, η οποία έλαβε τέλος μετά από δυο χρόνια. Από το δεύτερο μισό του 2019, συνεργαζόταν με την ομάδα της Team8, από την οποία όμως αποχώρησε και από δω και στο εξής το ρόλο του μάνατζερ θα έχει ο αδερφός του, Mischa Zverev, αλλά και ο Sergei Bubka.  

"Τι χρονιά ήταν 2020, για ολόκληρο τον κόσμο και για μένα. Έφτασα στον πρώτο μου τελικό σε Grand Slam χωρίς τους γονείς μου και τον αδερφό μου να είναι εκεί, επειδή είχαν κολλήσει Covid-19. Μετά από δυο χρόνια δικαστικής διαμάχης με τον παλιό μου ατζέντη, επιτέλους φτάσαμε σε μια επιτυχημένη επίλυση του προβλήματος, οπότε πέρασα αρκετό χρόνο σκεπτόμενος τους βραχυπρόθεσμους και μακρυπρόθεσμους στόχους μου για τη συνέχεια. Γι' αυτή τη σεζόν, εξαιτίας και των απαγορευτικών μέτρων σε όλο τον κόσμο, αποφάσισα να πάω πίσω στις ρίζες μου και να έχω την οικογένειά μου να με βοηθάει στις προπονήσεις, καθώς και στις θέσεις των μάνατζερ, όπου θα είναι ο Mischa και ο Sergei Bubka. Θέλω να ευχαριστήσω την Team8 για την πολύ καλή δουλειά και την μεγάλη εμπειρία, αλλά και οι δυο πλευρές αισθανόμαστε πως είναι η κατάλληλη απόφαση", έγραψε ο Zverev στο Instagram.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots