ATP
"Δεν ήταν απόφαση του Roger, αλλά της Mirka"

 
"Δεν ήταν απόφαση του Roger, αλλά της Mirka"
tennisnews team Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 - 8:30

Φωτιά έβαλε o υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις με τους παίκτες του Australian Open, Andre Sa, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Roger Federer δεν θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη όχι επειδή είναι ανέτοιμος αγωνιστικά, αλλά επειδή δεν το ήθελε η σύζυγός του.

"Πριν έναν μήνα μιλήσαμε και είχε δυο επιλογές. Μπορούσε να έρθει μόνος ή με όλη του την οικογένεια και να κάνουν καραντίνα. Το πρόβλημα ήταν πως η Mirka (η σύζυγος του Federer) και τα παιδιά δεν θα είχαν δικαίωμα να εγκαταλείψουν το δωμάτιο. Θα έπρεπε να περάσουν 14 μέρες στο δωμάτιο. Η εξαίρεση καλύπτει μόνο τους παίκτες. Εκείνος θα μπορούσε να βγει, να προπονηθεί και να επιστρέψει, αλλά η οικογένεια του δεν θα μπορούσε να βγει. Αυτό δεν το ενέκρινε η Mirka", είπε ο Sa, σε συνέντευξή του στο Ace BandSports.

Όσο για την άλλη του επιλογή, να ταξιδέψει μόνος στην Αυστραλία, είναι κάτι που δεν υπήρχε στο τραπέζι για τον Ελβετό: "Θα έπρεπε να μείνει τουλάχιστον 5 εβδομάδες μακριά από την οικογένειά του. Και μου είπε ότι είναι 39, έχει 20 Grand Slams και 4 παιδιά. Δεν είναι πλέον στη φάση που μπορεί να βρίσκεται 5 εβδομάδες μακριά από την οικογένειά του."

Ο Federer είχε προϊδεάσει τους θαυμαστές του για την τελική του απόφαση από τα μέσα του Δεκέμβρη, όταν δήλωσε στα Swiss Sports Awards πως δεν ήταν ακόμη έτοιμος για να επιστρέψει στο tour. Τις γιορτές τις πέρασε στο Ντουμπάι, όπου ταξίδεψε με την οικογένειά του όπως κάθε χρόνο, για να προετοιμαστεί για τη νέα χρονιά, όμως από εκεί ανακοίνωσε και επίσημα στα τέλη του Δεκεμβρίου πως δεν θα αγωνιστεί στην Αυστραλία.

Σε κάθε περίπτωση, ο μεγάλος στόχος του Federer είναι να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση προς το καλοκαίρι, για το Wimbledon, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το US Open. Εφόσον βρίσκεται σε καλή κατάσταση, είναι πιθανό να επιστρέψει στη δράση τον Μάρτιο, με πιθανούς προορισμούς το Ρότερνταμ και το Ντουμπάι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots