ATP
"Στα μαλακά" ο Querrey

 
Sam Querrey
Sam Querrey
tennisnews team Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 - 6:08

Μετά από αρκετή αναμονή, η ATP αποφάνθηκε για την πρωτότυπη υπόθεση του Sam Querrey, με τον Αμερικανό να "πέφτει στα μαλακά", καθώς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 δολαρίων, το οποίο μπορεί και να διαγραφεί!

Σε μια ιδιαίτερη χρονιά, έχουν επιβληθεί και αρκετοί νέοι κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται από τους παίκτες, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του tour.

Η γνωστότερη υπόθεση παράβασης των νέων κανονισμών στη σεζόν, και συγκεκριμένα του υγειονομικού πρωτοκόλλου του St. Petersburg Open, ήταν αυτή του Sam Querrey τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός, αφού είχε βρεθεί θετικός στον Covid-19 από τους διοργανωτές, πήρε την οικογένειά του και αποχώρησε από τη Ρωσία με ιδιωτική πτήση, παραβαίνοντας έτσι την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών που έπρεπε να περάσει στο ξενοδοχείο.

Η τιμωρία για παραβίαση του πρωτοκόλλου θα μπορούσε να ήταν πάρα πολύ βαριά σύμφωνα με το βιβλίο των κανονισμών, όμως ο Querrey τελικά "έπεσε στα μαλακά" και τιμωρήθηκε μόνο με ένα πρόστιμο 20.000 δολαρίων, με την ΑΤΡ να επικαλείται την πολύ καλή συμπεριφορά του παίκτη στην καριέρα του.

Μπορεί μάλιστα να διαγραφεί και αυτό το πρόστιμο, αν ο Querrey δεν διαπράξει περαιτέρω παραβιάσεις πρωτοκόλλων υγείας για τους επόμενους 6 μήνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots