ATP
Έτοιμος και "πιο υγιής από ποτέ" ο Κοκκινάκης (vids)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης Φωτογραφία: Tennis Australia
tennisnews team Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 - 16:28

Έχοντας κερδίσει 14 συνεχόμενα σετ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του τον Νοέμβριο, ο Θανάσης Κοκκινάκης είναι πανέτοιμος να επιστρέψει στο tour και δηλώνει "πιο υγιής από ποτέ", ενόψει του Australian Open.

Ο Θανάσης Κοκκινάκης, αναμφίβολα ένας από τους πιο άτυχους τενίστες της γενιάς του - αν όχι ο πιο άτυχος, αναμένεται να κάνει ακόμα μια προσπάθεια για να επιστρέψει στο tour στο ξεκίνημα του 2021, καθώς θα είναι στο Australian Open της Μελβούρνης. Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός πήρε μια wild card από την Tennis Australia, έχοντας αρκετά υψηλό ανταγωνισμό. Σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση της ομοσπονδίας έπαιξαν και τα αποτελέσματά του στο UTR Pro Match Series της Μελβούρνης τον προηγούμενο μήνα, όπου σε 7 αναμετρήσεις δεν έχασε ούτε ένα σετ, απέναντι σε άλλους Αυστραλούς τενίστες.

"Ποτέ δεν ήμουν τόσο υγιής όσο τώρα. Σχεδόν νιώθω ανακούφιση που θα αγωνιστώ στην Αυστραλία. Το Australian Open είναι δίχως αμφιβολία το αγαπημένο μου τουρνουά στη χρονιά, η ατμόσφαιρα εκεί είναι κάτι διαφορετικό απ' όλα όσα έχω ζήσει. Ακόμα ανατριχιάζω όταν θυμάμαι τον αγώνα με τον (Ernests) Gulbis και τους ανθρώπους να τρελαίνονται στις κερκίδες", είπε ο Κοκκινάκης στο 9News της Αυστραλίας.

Ο Κοκκινάκης βρίσκεται στο Νο.260 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον τελευταίο του επίσημο αγώνα να ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019, δηλαδή περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Αν οι κανονισμοί της ΑΤΡ για την παγκόσμια κατάταξη δεν είχαν διαφοροποιηθεί εκτάκτως εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν θα βρισκόταν καν σε αυτή.

Συνολικά το 2019 συμμετείχε μόλις σε 9 τουρνουά (τα 5 από αυτά ήταν Challenger), συνεπώς έχει αγωνιστεί σε 9 διεθνή τουρνουά στις 2 τελευταίες σεζόν, ενώ η τελευταία του ολοκληρωμένη σεζόν ήταν το 2018 και η αμέσως προηγούμενη το 2015! Τον Ιανουάριο του 2015 είχε δώσει και τον αξιομνημόνευτο αγώνα του με τον Ernests Gulbis, τον οποίο είχε κερδίσει με 8-6 στο 5ο σετ, στην ηλικία των 18 ετών και όταν ο Λετονός βρισκόταν στο Νο.13 του κόσμου.

"Το 2020 ήταν πιθανότατα η χρονιά που βρέθηκα στην καλύτερή μου φόρμα. Δεν μπόρεσα να συμμετέχω σε τουρνουά, αλλά αυτό μου έδωσε και τη δυνατότητα να μην βιαστώ μετά τον τραυματισμό μου", δήλωσε ο Κοκκινάκης, ο οποίος αυτή την περίοδο προετοιμάζει στην Αδελαΐδα μαζί με τον Alex Bolt, που επίσης πήρε wild card για το Grand Slam της Αυστραλίας.

Παρά τα πολύ μεγάλα προβλήματα που δεν του επέτρεψαν να έχει μια φυσιολογική αγωνιστική ροή στο πρόγραμμά του εδώ και περίπου 6 χρόνια, ο Κοκκινάκης έχει δείξει πως παραμένει ένας πολύ υποσχόμενος παίκτης. Το 2018 πανηγύρισε μια νίκη κόντρα στο Νο.1 του κόσμου, Roger Federer, στο Μαϊάμι, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε κερδίσει τον Tomas Berdych στο Los Cabos και τον Milos Raonic στο Queen's.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots