ATP
Rublev: "Δεν νιώθω πως ανήκω στο Top 10"

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev Φωτογραφία: Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 - 13:32

Παρόλο που έκανε μια απίθανη χρονιά, ο Andrey Rublev δεν νιώθει πως είναι πραγματικό μέλος του Top 10.

Ο Rublev είχε ένα συγκλονιστικό 2020, κερδίζοντας περισσότερους τίτλους από κάθε άλλον παίκτη (5) και έχοντας τις περισσότερες νίκες μαζί με τον Novak Djokovic στο tour (41).

Τον Οκτώβριο μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης και τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στο Νο.8, ενώ πέτυχε και την πρώτη του πρόκριση στο ATP Finals.

Παρόλα αυτά, δήλωσε πως ακόμα δεν νιώθει πως ανήκει στο Top 10 της ATP, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος και συνέπεια, ώστε να θεωρήσει πως είναι πραγματικό μέλος αυτής της ελίτ ομάδας των αθλητών.  

"Είμαι ακόμα ο χειρότερος στο Top 10, παρόλο που είναι αλήθεια ότι έχω βελτιωθεί πολύ", είπε χαρακτηριστικά ο Rublev, σε συνέντευξή του στην ισπανική Marca.

"Νιώθω πως είμαι καλεσμένος στο Top 10. Για να νιώσω πραγματικά πως είμαι ένας απ' αυτούς τους παίκτες, πρέπει να βρω τη συνέπεια και να είμαι σ' αυτές τις θέσεις για 2 χρόνια. Ο Thiem, o Zverev ή ο Medvedev έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους εκεί."

Όσο για τους στόχους του για τη νέα σεζόν, ο 24χρονος Ρώσος είπε: "Θέλω να βελτιωθώ και να γνωρίσω τα όριά μου. Στα Grand Slam δεν έχω περάσει από την προημιτελική φάση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots