ATP
ATP: Μεγάλη μείωση στα χρηματικά έπαθλα το 2021

 
ATP Tour
ATP Tour Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 - 11:24

Μεγάλη μείωση στα χρηματικά έπαθλα αναμένεται να υποστούν οι διοργανώσεις της νέας σεζόν, όπως επιβεβαιώνεται και από τα τουρνουά της 1ης εβδομάδας της σεζόν, που θα προσφέρουν σχεδόν τα μισά χρήματα σε σχέση με πέρσι!

Συγκεκριμένα, έγιναν γνωστά τα χρηματικά έπαθλα των δυο πρώτων τουρνουά της σεζόν της ATP για το 2021, που είναι το Delray Beach Open στο Delray Beach της Φλόριντα και το Antalya Open στην Αττάλεια της Τουρκίας. Και τα δυο θα είναι τουρνουά της κατηγορίας ATP 250.

To Delray Beach θα έχει μείωση στα χρηματικά έπαθλα κατά 42% σε σχέση με πέρσι, αφού από τα 602.935 δολάρια θα πέσει στα 349.530 δολάρια. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως ο νικητής θα λάβει το ποσό των 30.840 δολαρίων, που είναι μειωμένο κατά 68% σε σχέση με το έπαθλο του περσινού νικητή!

Αυτό συμβαίνει επειδή όλα τα τουρνουά ακολουθούν τις οδηγίες της ATP και δίνουν έμφαση στα χρηματικά έπαθλα των πιο αδύναμων παικτών, που θα υποστούν και τις μικρότερες μειώσεις. Για παράδειγμα, όσοι χάσουν στον 1ο γύρο θα κερδίσουν 1.505 δολάρια, που είναι πολύ κοντά στο ποσό που θα κέρδιζαν και πέρσι (1.590 δολάρια).

Αντίστοιχα είναι και τα χρηματικά έπαθλα στο τουρνουά της Αττάλειας, ενώ την ίδια εβδομάδα θα γίνει και ένα Challenger στην Κωνσταντινούπολη, του οποίου επίσης τα χρηματικά έπαθλα ανακοινώθηκαν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots