ATP
Federer: "Ελπίζω να μπορέσω να πάω στην Αυστραλία"

 
Roger Federer
Roger Federer
tennisnews team Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 - 22:01

Οι επόμενες ημέρες της προετοιμασίας του στο Ντουμπάι θα είναι κρίσιμες για τον Roger Federer, σχετικά με τη συμμετοχή του στο Australian Open του 2021.

O Roger Federer μίλησε στο περιοδικό Schweizer Illustrierte της Ελβετίας για την φετινή σεζόν, τη σχέση του με τον Rafael Nadal, για το ίδρυμά του και για το ενδεχόμενο της επιστροφής του στο Australian Open, όπου παραμένει αμφίβολος.

Για την περίοδο της καραντίνας και της απουσίας του από το tour: "Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία όπως αυτή που είχαμε το 2020, συνειδητοποιείς τι είναι πραγματικά σημαντικό: η υγεία, η οικογένεια και οι φίλοι, όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα. Πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον για να βγούμε δυνατότεροι απ' αυτή την κατάσταση που έχει φέρει πολλούς ανθρώπους σε δύσκολη θέση σωματικά, ψυχολογικά και οικονομικά. Εγώ απόλαυσα να οργανώνω πράγματα για τα παιδιά μου, να κάνω σχέδια με την οικογένειά μου και να περνάω χρόνο με φίλους που είχαν τη δυνατότητα να μας επισκεφτούν. Δεν ήμουν σε θέση να προπονηθώ πολύ οπότε είχα μια καθημερινότητα με την οικογένειά μου. Μου άρεσε πολύ αυτό, αλλά μου έλειψε και η ζωή στο tour.

Είχα χρόνο να σκεφτώ και να κοιτάξω μέσα μου. Η ζωή στο tour έχει πολύ γρήγορο ρυθμό, αλλά αυτή η διακοπή με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πόσο χαρούμενος είμαι με τη Mirka και με τους ανθρώπους στο περιβάλλον μου, πως η ευτυχία μου εξαρτάται από τα πρόσωπα που αγαπώ. Αν είναι καλά, τότε έιμαι και γω καλά. Κάποιες φορές είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις ποια είναι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή."

Για τη σχέση του με τον Nadal: "Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, μίλησα αρκετά με τον Rafa, επειδή είμαστε και οι δυο μέλη του συμβουλίου των παικτών της ATP. Είμαστε και οι δυο πολύ αφοσιωμένοι στο πως μπορούμε να βελτιώσουμε το άθλημά μας. Αλλά είχαμε και προσωπικές συζητήσεις. Με ρωτούσε τακτικά για το γόνατό μου και λέγαμε πως μας λείπει η ζωή στο tour και κάποιοι φίλοι που έχουμε στον κόσμο του τένις."

Για την Αφρική και τη δουλειά του Roger Federer Foundation: "Με λυπεί το ότι τα media μιλούν τόσο λίγο για την κατάσταση που επικρατεί εκεί με τον κορωνοϊό. Είχα πολλά τηλεφωνήματα από τους υπεύθυνους στο ίδρυμά μου που λένε πως αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση, στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Αποδείχτηκε πολύ σημαντικό το παιχνίδι που είχαμε στη Νότια Αφρική με τον Rafa, που μας επέτρεψε να συγκεντρώσουμε για το ίδρυμα 3,5 εκατομμύρια δολάρια."

Για την ενδεχόμενη επιστροφή του στο Australian Open: "Από τότε που έχουμε παιδιά, κάνουμε Χριστούγεννα στο Ντουμπάι. Είμαστε πολύ άνετα εκεί και έχω τις εγκαταστάσεις που χρειάζομαι για να προπονηθώ. Είναι σημαντικό να δω πως θα πάει το γόνατό μου όσο είμαι στο court, ελπίζω πως θα είναι αρκετά καλά για να μπορέσω να πάω στην Αυστραλία. Η προπόνηση στα κλειστά γήπεδα στο κρύο της Ελβετίας δεν ήταν καλή για να κρίνω αν μπορώ να παίξω σε τουρνουά. Γι' αυτό το λόγο πηγαίνω πάντα στο Ντουμπάι, φέτος έχω κι έναν επιπλέον λόγο."
 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots