ATP
Πρόκριση σε μονά και διπλά για Τσιτσιπά

 
Πέτρος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 - 19:20

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς ξεκίνησε τις υποχρέωσεις του στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Monastir αυτής της εβδομάδας, πετυχαίνοντας προκρίσεις σε μονά και διπλά.

Στα μονά, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον Γερμανό Oscar Moraing, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει μετά από 2,5 ώρες με 1-6, 6-4, 7-6 (6).

Παρά τη γρήγορη απώλεια του 1ου σετ, ο Πέτρος κατάφερε να ανακάμψει ανατρέποντας το 1-6, 2-3, για να προηγηθεί με 4-3 και με 5-4 και να κατακτήσει εν τέλει το 2ο σετ, κρατώντας το σερβίς του στο 10ο game.

Στο αποφασιστικό σετ είχε την ευκαιρία να σερβίρει για τη νίκη στο 10ο game, καθώς έκανε το break για το 5-4, όμως ο Γερμανός απάντησε και ισοφάρισε σε 5-5, αναγκάζοντας λίγο μετά τον Πέτρο να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά. Τελικά ο Πέτρος έστειλε το σετ σε tie-break και εκεί κατάφερε στο δεύτερο match point του να επικρατήσει με 8-6 και να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Monastir της Τυνησίας, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει είτε τον Ιάπωνα Kaichi Uchida, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.329 στην παγκόσμια κατάταξη, είτε τον Αμερικανό Alexander Kotzen.

Στα διπλά, όπου συνεργάζεται με τον Τυνήσιο Moez Echargui, προκρίθηκε στα προημιτελικά, μετά και τη νίκη των δυο τους επί των Γάλλων Martin Breysach και Harold Mayot με 7-6 (3), 3-6, 10-4.

Επόμενοι αντίπαλοι για τον Τσιτσιπά και τον Echargui, που είναι στο Νο.4 του ταμπλό, θα είναι ο Ιορδανός Mousa Alkotop και ο Γερμανός Caspar Schuetze.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots