ATP
Paire: "Δεν ζηλεύω τους Big 3 - δεν ήθελα ποτέ να κερδίσω Slam"

 
Benoit Paire
Benoit Paire Φωτογραφία: Instagram (@benpaire)
tennisnews team Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 - 14:06

Ο Benoit Paire ανέλυσε τη διαφορετική προσέγγισή του για τον πρωταθλητισμό, κάνοντας μερικά πολύ ενδιαφέροντα σχόλια.

Οι Federer, Nadal και Djokovic έχουν αναπτύξει τις τελευταίες 2 δεκαετίες μια κυριαρχία που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του αθλήματος, κερδίζοντας αθροιστικά 57 Grand Slam τίτλους και κυριολεκτικά μονοπωλώντας το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, για πολλά χρόνια και το Top 2 και το Top 3.

Σε ένα σχόλιο που έγραψε για το Racquet Magazine, o Paire ανέλυσε την προσέγγισή του για τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, εξηγώντας πως φιγούρες σαν τον Νικ Κύργιο ή τον Fabio Fognini είναι απαραίτητες για το τένις και πως σέβεται απεριόριστα αυτό που κάνουν οι Big 3, αλλά ούτε το ζηλεύει, ούτε θα ήθελε να το κάνει.  

"Δεν ζηλεύω τους Nadal, Federer και Djokovic. Τους σέβομαι πολύ και πιστεύω πως αυτό που κάνουν είναι κάτι εκπληκτικό. Όταν βλέπω τον Rafa να κερδίζει το Roland Garros και 2 μέρες αργότερα να προπονείται στο Queen's για την grass court season... είναι από έναν διαφορετικό κόσμο! Εγώ αν κέρδιζα το Roland Garros δεν θα πήγαινα καν στο Queen's, ίσως ούτε και στο Wimbledon! Νομίζω πως θα τελείωνα τη σεζόν μου εκεί!

Χωρίς εκείνους, το τένις δεν θα βρισκόταν εδώ που βρίσκεται σήμερα. Τους εκτιμώ πάρα πολύ και ξέρω πως ποτέ δεν θα γίνω σαν κι αυτούς. Αυτό δεν με σταματά από το να με θεωρώ πρωταθλητή. Έχω φτάσει στο Νο.18 του κόσμου, είμαι στο Top 100 για 10 χρόνια και έχω κερδίσει 3 τίτλους ATP. Αυτή είναι μια πολύ καλή καριέρα."

Όσο για τον ίδιο, ο Paire εξήγησε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να δείξει τέτοια επίπεδα αφοσίωσης στον πρωταθλητισμό γιατί δεν θέλει να θυσιάσει τη ζωή που κάνει.

"Ποτέ δεν ήταν το κίνητρό μου να κερδίσω ένα Slam. Προτιμώ να βρίσκομαι στο Top 30 και να απολαμβάνω τη ζωή. Να παίζω γκολφ και να πίνω κοκτέιλ όταν θέλω, αντί για να θυσιάζω τα πάντα για να βρίσκομαι στο Νο.1. Όλοι πιστεύουν πως έχεις όλο το χρόνο να χαλαρώσεις και να τα κάνεις όλα αυτά μετά το τέλος της καριέρας σου, αλλά οι περισσότεροι παραμένουν στο tour, δεν βλέπω κανέναν να αποχωρεί. Γιατί αυτή είναι η ζωή τους: τένις, τένις, τένις. Υπάρχει ένα κενό όταν σταματούν να παίζουν.

Εγώ όταν σταματήσω θα συνεχίσω να πίνω τα κοκτέιλ μου, να βγαίνω έξω τα βράδια και να παίζω γκολφ. Έχω μια θαυμάσια ζωή, πολλοί θα την ήθελαν. Κερδίζω χρήματα, διασκεδάζω, ταξιδεύω συνέχεια, είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο! Είμαι πάρα πολύ τυχερός. Δεν θα θυσίαζα τίποτα απ' αυτά για να είμαι στο Νο.1. Το 2019 πήγα στη Μύκονο, στην Ίμπιζα, μοιράστηκα μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου με τους φίλους μου. Και αυτό θα το κάνω και όταν είμαι 40."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots