ATP
Στο Ντουμπάι για προετοιμασία ο Federer

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: Twitter (@rogerfederer)
tennisnews team Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 - 16:15

Καλά νέα έρχονται από την αραβική χερσόνησο, καθώς ο Roger Federer βρίσκεται ήδη στο Ντουμπάι, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν.  

Όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο Federer ταξίδεψε και φέτος στο Ντουμπάι, για το επόμενο στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει του 2021. Μαζί του είναι και ο προπονητής του, Ivan Ljubicic, όπως επιβεβαιώνει η έγκυρη Gulf News.

"Ο πρώτος στόχος είναι προφανής, θέλουμε να προετοιμαστούμε για το 2021 και όταν είναι έτοιμος θα παίξει. Από τις 14 Δεκεμβρίου θα είμαστε στο Ντουμπάι για προετοιμασία και θα δούμε τι θα γίνει", είχε πει ο Ljubicic την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην παρουσία του στα Swiss Sports Awards πριν μια εβδομάδα, ο Federer ανησύχησε τους fans του, λέγοντας πως δεν είναι ακόμα εκεί που θα ήθελε να βρίσκεται και πως η συμμετοχή του στο Australian Open θα είναι μια δύσκολη μάχη με το χρόνο και σε κάθε περίπτωση θα αναβάλλει την επιστροφή του στο tour, αν δεν νιώσει 100% έτοιμος. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον Ljubicic, που εγγυήθηκε πάντως πως ο 39χρονος Ελβετός θα αγωνιστεί το 2021, αλλά η κύρια προσήλωσή του είναι τα μεγάλα ραντεβού του καλοκαιριού.

"Θα συζητήσουμε το πρόγραμμα όταν θα έχουμε αρκετές πληροφορίες. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε από τώρα. Θα συνεχίσουμε και θα προετοιμαστούμε σαν να ήταν μια κανονική χρονιά. Μπορώ να πω με σιγουριά πως ο κύριος στόχος του είναι το Wimbledon, όπως κάθε φορά."

Θυμίζουμε πως το Australian Open θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 21 Φεβρουαρίου, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα πια, δηλαδή με 3 εβδομάδες καθυστέρηση απ' ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Είναι επίσης γνωστό πως το Indian Wells, ένα ακόμα από τα αγαπημένα τουρνουά του Federer, δεν θα γίνει τον Μάρτιο, καθώς είτε θα ακυρωθεί για 2η διαδοχική χρονιά, είτε θα μεταφερθεί σε κάποιον άλλον μήνα του 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots