ATP
Nadal: "Αυτό θα κάνω όταν σταματήσω"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 - 17:45

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Rafael Nadal μίλησε για τα σχέδιά του μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας στο τένις.

Αν και 34 ετών, ο Nadal αυτή τη στιγμή δείχνει να απέχει αρκετά από το τέλος της καριέρας του, καθώς συνεχίζει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο, να διεκδικεί μεγάλους τίτλους και να κυνηγάει την μπάλα με το ίδιο κίνητρο και θέληση με τα πρώτα του χρόνια στο tour.

Παρόλα αυτά, γνωρίζει καλά πως δεν θα είναι για πάντα στο tour και ήδη έχει κάποια πλάνα και στόχους για το επόμενο κεφάλαιο της επαγγελματικής του ζωής. Έχοντας ήδη έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και έχοντας την ευκαιρία να αφιερώσει περισσότερο χρόνο αυτή τη χρονιά σε κάποια από τα πρότζεκτ του εξαιτίας της πανδημίας και της αναστολής του tour, ο Ισπανός θα ήθελε μετά το τένις να αφοσιωθεί στην ακαδημία και στο ίδρυμά του, αλλά και σε όλα τα παράλληλα πρότζεκτ που ξεκίνησε μέσα από αυτά.

"Έχω ήδη αρκετά πρότζεκτ που ξεκίνησα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, όπως είναι η ακαδημία μου. Έχω το ίδρυμά μου, που τρέχει επίσης ένα πρότζεκτ το οποίο έκλεισε 10 χρόνια σήμερα", είπε ο Nadal, στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγες ημέρες στη Santander Private Banking. Η συνέντευξη έλαβε χώρα στο μουσείου του Nadal, που βρίσκεται στην ακαδημία του στη Μαγιόρκα.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, αναφερόταν στο πρώτο σχολείο τένις που άνοιξε μέσα από το ίδρυμά του στην Ινδία, το 2010. Το ίδρυμά του, Fundacion Rafa Nadal, ιδρύθηκε το 2008, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει και την ακαδημία του, η οποία εκτός από εγκαταστάσεις κορυφαίων προδιαγραφών, στις οποίες φιλοξενούνται και πολύ μεγάλοι παίκτες κατά καιρούς, διαθέτουν ακόμα και σχολείο. Κομμάτι της ακαδημίας του είναι και το Rafa Nadal Tennis Centre, που προς το παρόν έχει ανοίξει στο Costa Mujeres του Μεξικό και στη Σάνη της Ελλάδας.

"Επίσης έχουμε μεγαλώσει και αναπτύξει τους στόχους μας και τα πρότζεκτ μας, οπότε πιστεύω πως θα παίρνουν μεγάλο μέρος του χρόνου μου στο μέλλον. Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι να σιγουρευτώ ότι θα μεγαλώσουν και θα είναι σε θέση να προσεγγίσουν περισσότερα παιδιά. Φυσικά, έχω και μια ομάδα γύρω μου στην οποία έχω επενδύσει, οπότε είμαι ενθουσιασμένος στην ιδέα να τη γνωρίσω καλύτερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots