ATP
Επόμενος αρχηγός Davis Cup της Σερβίας ο Troicki

 
Viktor Troicki
Viktor Troicki
tennisnews team Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 - 9:41

O Viktor Troicki προορίζεται για αντικαταστάτης του Nenad Zimonjic στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Σερβίας στο Davis Cup, περνώντας σε ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην καριέρα του και αφήνοντας πίσω του το επαγγελματικό τένις.

Σύμφωνα με τα σερβικά δημοσιεύματα, o Viktor Troicki πρόκειται να αντικαταστήσει τον Nenad Zimonjic και να γίνει ο νέος αρχηγός της Σερβίας στο Davis Cup, σταματώντας παράλληλα και την επαγγελματική του καριέρα.

Ο Troicki, ο οποίος είναι 34 ετών, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Davis Cup το 2008. Συμμετείχε έκτοτε σε 24 ties, κερδίζοντας τα 17 από τα 28 παιχνίδια που έδωσε στα μονά (17-11) και τα 7 από τα 12 στα διπλά (7-5).

Σημαντικότερη στιγμή του - πιθανότατα σημαντικότερη και σε ολόκληρη την καριέρα του - ήταν φυσικά η συμμετοχή του στην ομάδα της Σερβίας το 2010, όταν αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια του Davis Cup. Ο Troicki μάλιστα ήταν ο παίκτης που κέρδισε το τελευταίο rubber του τελικού με τη Γαλλία, επικρατώντας με 3-0 σετ του Michael Llodra.

Συμμετείχε και στον τίτλο της Σερβίας στο ATP Cup το 2020, ενώ στα μονά κέρδισε 3 τίτλους στο ΑΤΡ Tour και η καλύτερη χρονιά του ήταν το 2011, όταν έφτασε μέχρι το Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots