ATP
Monfils: "Επιστροφή στο Top 10 και μεγάλη πορεία" (vid)

 
Gael Monfils
Gael Monfils Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 - 18:23

Ο Gael Monfils έπαιζε πολύ καλό τένις πριν η έξαρση της πανδημίας τον φρενάρει και το 2021 θέλει να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε στις αρχές του 2020.

Ο Monfils δεν έπαιξε πολύ τένις το 2020, καθώς μετά την εξάμηνη αναστολή του tour αποφάσισε να μην αγωνιστεί στην Αμερική και συμμετείχε μόνο σε 4 τουρνουά, χωρίς να καταφέρει να πετύχει νίκη. Παρόλα αυτά, χάρη στο καλό του ξεκίνημα στη χρονιά με τους 2 τίτλους που κέρδισε σε Μονπελιέ και Ρότερνταμ, αλλά και στις έκτακτες αλλαγές της ΑΤΡ στο σύστημα βαθμολόγησης, διατηρήθηκε αρκετά κοντά στο Top 10 και συγκεκριμένα στο Νο.11 του κόσμου.

Ο πρώτος του στόχος για το 2021, είναι να επιστρέψει στην κορυφαία 10άδα της κατάταξης, όπως είπε και στη συνέντευξη που έδωσε στη διαδικτυακή εκπομπή του Winamax, Sans Filet: "Θέλω να επιστρέψω στο Top 10 και να παίξω σε καλό επίπεδο, να δείξω συνέπεια, όπως είχα κάνει και στο ξεκίνημα του 2020."

Ο 34χρονος Γάλλος, ο οποίος έχει φτάσει μέχρι το Νο.6 του κόσμου, θα ήθελε ιδανικά να κάνει μια μεγάλη πορεία σε ένα Masters τουρνουά, έναν στόχο που είχε και για το 2020, αλλά εξαιτίας της πανδημίας αγωνίστηκε μόνο σε ένα 1000άρι.

"Δεν θέλω καλά αποτελέσματα μόνο στα 250άρια και στα 500άρια, αλλά να προσπαθήσω να είμαι στον τελικό σε κάποιο Masters και γιατί όχι να βελτιώσω το ρεκόρ μου σε ένα Grand Slam. Στην προπόνηση είναι όλα εύκολα, δεν έχω καθόλου άγχος και νιώθω καλά. Πρέπει όμως αυτό να το κάνεις και σε ένα τουρνουά, να παίρνεις συνεχώς τις σωστές αποφάσεις."

Όσο για τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα που είχε στο τέλος του 2020, ο Monfils εξήγησε πως σε ένα κομμάτι έφταιξε και η απουσία του κόσμου, καθώς δυσκολεύτηκε σ' αυτή τη νέα κατάσταση λόγω της πανδημίας.

"Είναι πολύ δύσκολο γιατί λατρεύω την ενέργεια, λατρεύω τον κόσμο και μου αρέσει να νιώθω την παρουσία του. Δεν τα πήγα καλά, γι' αυτό και δουλεύω σκληρά για το ξεκίνημα της χρονιάς. Το 2021 δεν θα υπάρχει δικαιολογία, ξέρω πως έτσι είναι η κατάσταση και απλά πρέπει να παίξω χωρίς να παραπονιέμαι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots