ATP
"Κάθε φορά που χάνω δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου"

 
Reilly Opelka
Reilly Opelka Φωτογραφία: Instagram (@reillyopelka)
tennisnews team Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 - 14:24

O Reilly Opelka, ένας από τους παίκτες που τάχθηκαν στο πλευρό του Novak Djokovic και της PTPA, εξήγησε πως ένα από τα βασικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ένωση είναι τον έντονο στοιχηματισμό που υπάρχει στο τένις και κάνει τους παίκτες έρμαια ακραίων συμπεριφορών.

"Θα ήθελα πραγματικά να δω μια ώθηση σ' αυτό το θέμα. Θα επιλύσει πάρα πολλά προβλήματα. Πρέπει να έρθει στο προσκήνιο το θέμα του στοιχηματισμού, γιατί τζογάρονται πολλά χρήματα στο άθλημά μας. Το ξέρω αυτό, γιατί κάθε φορά που χάνω δέχομαι απειλές για τη ζωή μου!" είπε ο Opelka στο Racquet Magazine.

Δεν παύει να είναι σοκαριστικό, αλλά δεν είναι και κάτι καινούργιο, ένας τενίστας να καταγγέλει ακραία συμπεριφορά εναντίον του, απλά επειδή έχει χάσει έναν αγώνα.

"Όλοι λαμβάνουμε απειλές για τη ζωή μας. Είναι μια κανονικότητα για μας, γίνεται σε κάθε τουρνουά. Έχω λάβει χιλιάδες τέτοια μηνύματα και απλά τα αγνοώ", έχει πει στο παρελθόν ο Ivan Dodig.  

"Παρενόχληση; Απειλές θανάτου; Σε κάθε αγώνα. Αν πάω να δω τώρα το τηλέφωνο μου σίγουρα θα έχω μήνυμα από κάποιον τρελό τζογαδόρο που έχει εκνευριστεί μαζί μου", είχε πει ο θρύλος του διπλού, Bob Bryan.  

Δεν είχε εξίσου ψύχραιμη στάση ο Sam Groth, που έχει κάνει επίσημη καταγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όταν οι απειλές ξεπέρασαν τον ίδιο και έφτασαν σε μέλη της οικογένειάς του.

Το τένις είναι ένα από τα αθλήματα με τον μεγαλύτερο τζίρο στις στοιχηματικές εταιρείες και παράλληλα πρόκειται για ένα ατομικό άθλημα, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά εύκολη η στοχοποίηση των αθλητών.

Η PTPA, που ξεκίνησε από τους Vasek Pospisil και Novak Djokovic, παίρνοντας μαζί τους και αρκετούς ακόμα παίκτες, είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, με στόχο να δημιουργήσει μια ένωση παικτών παράλληλη στην ΑΤΡ, που θα τους δίνει πιο δυνατή φωνή σε θέματα σαν κι αυτό.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ασκηθεί και κριτική προς την PTPA, με τον Jurgen Melzer να κατηγορεί ανοιχτά τον Djokovic για αυταρχική συμπεριφορά: "Ο Djokovic λέει για τους κανονισμούς της ένωσης που θεσπίστηκαν μέσα σε μια νύχτα, έτσι ώστε κανένας μας να μην μπορεί να συμμετέχει στο συμβούλιο."

Ο Opelka, αντίθετα, πιστεύει πως η PTPA είναι αναγκαία και πως μέχρι στιγμής γίνεται πολύ καλή δουλειά, προς όφελος των παικτών: "Ο Vasek έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην οργάνωση. Κάνει όλη αυτή τη δύσκολη δουλειά που εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να κάνω. Όταν τραυματίστηκε, είχε αρκετό χρόνο για να το κάνει. Μισώ να μιλάω στο τηλέφωνο όλη τη μέρα. Έκανε τη βρώμικη δουλειά και το έκανε δωρεάν. Μόνο για έναν λόγο, επειδή νοιάζεται πολύ για το τένις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots