ATP
Nadal: "Στα 16 μου ήθελα απλά να γίνω επαγγελματίας"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 - 21:12

Πάντα ονειρευόταν να κατακτήσει το Wimbledon, ωστόσο ο Rafael Nadal δεν είχε θέσει τόσο ψηλά τον πήχη όσον αφορά τους στόχους του, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

"Θα ήταν πολύ αλαζονικό εκ μέρους μου, να πω ότι πέτυχα αυτά που ήθελα όταν ήμουν 16 ετών. Σε εκείνη την ηλικία, το μόνο που ήθελα ήταν να μπορέσω να παίξω επαγγελματικά τένις και να κέρδιζα κάποια μέρα και ένα τουρνουά", είπε ο Nadal, σε συνέντευξή του για το περιοδικό Celebrity.

Ο Rafa, ήταν φυσικά ένας από τους καλύτερους teenagers όλων των εποχών και η καριέρα του εκτοξεύτηκε από πολύ μικρή ηλικία. Στα 16 του, είχε λάβει μέρος στο Wimbledon Junior και είχε χάσει στα ημιτελικά, την επόμενη χρονιά όμως έκανε το μεγάλο breakthrough, καθώς έπαιξε στο κυρίως ταμπλό του αντρικού τουρνουά του Wimbledon, φτάνοντας μέχρι τον 3ο γύρο. Αυτό τον βοήθησε να μπει στο Top 100 για πρώτη φορά στην καριέρα του.

"Το να κερδίσω το Wimbledon ήταν το όνειρό μου και κατάφερα να το πετύχω αυτό το 2008. Πολλά έχουν συμβεί από εκείνη τη συνέντευξη που έδωσα όταν ήμουν 16 και σίγουρα είμαι ευγνώμων στη ζωή. Δεν περίμενα να πετύχω ούτε τα μισα απ' όσα πέτυχα."

Ο Nadal, ο οποίος κέρδισε 2 φορές το Wimbledon, το έκανε για πρώτη φορά όταν ήταν 22 ετών και με έναν αξέχαστο τρόπο, αφού είχε κερδίσει στα 5 σετ και μετά από έναν εκ των καλύτερων αγώνων όλων των εποχών τον Roger Federer, σταματώντας παράλληλα ένα σερί 35 νικών του Ελβετού στο τουρνουά, αλλά και την προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο για 6η διαδοχική χρονιά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots