ATP
Ο Federer περιγράφει το τένις με 3 λέξεις

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 - 17:45

Τα τρια επίθετα που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο τένις, για τον Roger Federer.

"Κομψό, παγκόσμιο και ανταγωνιστικό" χαρακτήρισε το τένις τη σήμερον ημέρα ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, Roger Federer, ο οποίος αιτιολόγησε κάθε επίθετο που χρησιμοποίησε.

Οι δηλώσεις αυτές, έγιναν σε συνέντευξη του Federer στο Courts Magazine, την οποία έδωσε πέρσι λίγο πριν το US Open και δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα από το Podcourts, το podcast του περιοδικού.  

"To τένις πάντα ήταν κομψό άθλημα και θεωρώ πως παραμένει ένα κομψό άθλημα. Βλέπω πως και οι άλλοι το βλέπουν έτσι, υπάρχουν κι αυτές οι κινήσεις από το μπαλέτο που έχουμε μέσα στο γήπεδο. Έχουμε μεγάλα στάδια, αλλά δεν είναι υπερβολικά μεγάλα, το κρατάει πιο οικείο άθλημα.

"Μπορεί να είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα στον κόσμο. Ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο. Γι' αυτό και το παρομοιάζω περισσότερο με έναν μουσικό που κάνει παγκόσμια περιοδεία. Οι μουσικοί δεν το κάνουν φυσικά κάθε χρόνο αυτό, γι' αυτό και το τένις είναι πραγματικά παγκόσμιο.

Είναι επίσης ένα ανταγωνιστικό άθλημα. Εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Υπάρχουν πολλοί παίκτες εκεί έξω και μ' αυτό το σύστημα κατάταξης, που πρέπει να υπερασπίζεσαι τους βαθμούς σου από το προηγούμενο έτος, κάνει πολύ δύσκολο το να είσαι στην κορυφή. Οπότε θα έλεγα πως είναι κομψό, παγκόσμιο και ανταγωνιστικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots