ATP
"O Djokovic μπορεί να φτάσει και τα 24 Slams"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 - 15:13

Όχι μόνο τους Roger Federer και Rafael Nadal, αλλά ακόμα και το ρεκόρ της Margaret Court μπορεί να κυνηγήσει ο Novak Djokovic, σύμφωνα με τον Tim Henman.

Σίγουρα η χρονιά αυτή δεν πήγε όπως σχεδίαζε ο Novak Djokovic και η ομάδα του, παρόλο που έπιασε τον έναν από τους δυο μεγάλους στόχους του, παραμένοντας στο Νο.1 του κόσμου καθόλη τη διάρκειά της. Ο στόχος να ξεπεράσει τις 310 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 του Roger Federer είναι πλέον πολύ κοντά, δεν πλησίασε όμως περισσότερο στον στόχο των 20 Grand Slam τίτλων του Ελβετού από τον Ιανουάριο, όταν κατέκτησε το 17ο Slam του στην Αυστραλία.

Το Wimbledon, όπου δίχως αμφιβολία θα ήταν το μεγάλο φαβορί, ακυρώθηκε, στο US Open είχε εκείνη την πολύ άτυχη στιγμή και την αποβολή, ενώ στο Roland Garros έφτασε ως τον τελικό, αλλά ηττήθηκε από τον κυρίαρχο της διοργάνωσης, Rafael Nadal.

Αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για τον Nole να ξεπεράσει τους Federer και Nadal, ακόμα και να διεκδικήσει το ρεκόρ όλων των εποχών (και πριν την open era) και όλων των φύλων, που είναι τα 24 Slams της Margaret Court, σύμφωνα με την άποψη του Tim Henman. Ένα ρεκόρ που κυνηγάει πεισματικά από το 2018 η Serena Williams, η οποία όμως "κόλλησε" στα 23 majors.

"Είναι δύσκολο, αλλά δεν το θεωρώ απίθανο. Είναι 33 ετών, οπότε θα πρέπει να κερδίζει τουλάχιστον 2 Slams το χρόνο από δω και πέρα. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο και θα πρέπει να το κάνει για 4 χρόνια ακόμα. Αλλά αν πλησιάσει αρκετά και φτάσει τα 21 ή τα 22, μετά ακόμα 2 θα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Όσο περισσότερο το σκέφτομαι μου φαίνεται όλο και πιο πιθανό, σίγουρα θα είναι φοβερό", είπε συγκεκριμένα ο Henman, σύμφωνα με το TennisHead.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots