ATP
Bjorkman: "Θα ήθελα μεγαλύτερο κίνητρο από τη νέα γενιά"

 
Jonas Bjorkman
Jonas Bjorkman Φωτογραφία: Instagram (@bjorkmantennis)
tennisnews team Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 - 14:07

Ο Jonas Bjorkman πιστεύει πως οι νέοι παίκτες σέβονται υπερβολικά πολύ τους Big 3 και μέχρι στιγμής έχουν αποδειχθεί κατώτεροι των περιστάσεων στα μεγάλα τουρνουά.

"Το τένις έχει αλλάξει πολύ από τότε που σταμάτησα να παίζω. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή υπάρχει λιγότερο πάθος. Είχαμε μια απίστευτη εποχή με τους Djokovic, Federer και Nadal. Αυτοί οι τρεις έκαναν απίστευτα πράγματα στο άθλημα, αλλά νομίζω πως οι νέοι παίκτες τους σέβονται υπερβολικά πολύ. H συντριπτική πλειοψηφία των νέων παικτών, κερδίζουν ένα σετ και μετά χάνουν γρήγορα το επόμενο απλά και μόνο επειδή συνειδητοποιούν ποιος είναι στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Θα ήθελα να δω από τη νέα γενιά μεγαλύτερο κίνητρο, περισσότερη αυτοπεποίθηση για το ότι μπορούν να παλέψουν απέναντι τους στα μεγάλα τουρνουά και να μην περιμένω να σταματήσουν το τένις οι Big 3", είπε ο Bjorkman, ο οποίος ήταν καλεσμένος του Noah Rubin στο podcast του Behind The Racquet.

Ο 48χρονος Σουηδός, ο οποίος έφτασε έως το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, αναφέρθηκε περαιτέρω και στις αλλαγές που έχει εντοπίσει στο σημερινό τένις, σε σχέση με τη δική του εποχή.

"Αν είσαι ένας παίκτης του κορυφαίου επιπέδου, πλέον έχεις πολλούς ανθρώπους από πίσω σου. Πιθανότατα περνάς περισσότερο χρόνο με την ομάδα σου, παρά με τους αντιπάλους σου. Δεν ήταν έτσι παλιότερα. Μια άλλη διαφορά είναι πως αν πάρεις wild card για να παίξεις σε ένα μεγάλο τουρνουά και τα πας καλά, θα μπεις κατευθείαν στο Top 100. Παλιά για να μπεις στο Top 100, έπρεπε να είσαι συνεπής στα χαμηλότερα τουρνουά και να κερδίζεις σιγά-σιγά τις θέσεις. Σ' αυτά τα τουρνουά έκανες και φίλους, επειδή δεν μπορούσες να σηκώσεις το οικονομικό βάρος να κάνεις ταξίδια με μια δική σου ομάδα ανθρώπων, οπότε είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τους άλλους παίκτες και ταξιδεύαμε μαζί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots