ATP
Δυο νέα σχολεία από την ακαδημία του Djokovic

 
Novak & Jelena Djokovic
Novak & Jelena Djokovic Φωτογραφία: Novak Djokovic Foundation
tennisnews team Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 - 11:48

Το Novak Djokovic Foundation πραγματοποιεί για 3η διαδοχική χρονιά την καμπάνια Season of Giving και θα βοηθήσει στη δημιουργία δυο ακόμα νηπιαγωγείων, σε χωριά της Σερβίας.

"Λαμβάνοντας υπόψη και την τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία, φέτος επικεντρωθήκαμε στις δωρεές μας στο να βοηθήσουμε τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψη στη Σερβία. Ωστόσο, ο πρωταρχικός στόχος μας παραμένει να επενδύσουμε στα παιδιά και στο μέλλον τους", ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Novak Djokovic και η σύζυγός του, Jelena.

Το Season of Giving πραγματοποιείται για 3η διαδοχική χρονιά από το Novak Djokovic Foundation και ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν 100.000 ευρώ, ώστε να βοηθήσουν στη δημιουργία δυο νηπιαγωγείων, στα χωριά Vajska και Ljubis στη Σερβία. Όταν ολοκληρωθούν οι δωρεές στο πρόγραμμα, ο Djokovic και η Jelena θα διπλασιάσουν αυτόματα το ποσό, με μια δική τους προσωπική δωρεά.

Το ίδρυμα του Novak Djokovic είναι από την πρώτη στιγμή επικεντρωμένο στην παιδεία και στην προσχολική ηλικία, ενισχύοντας υπάρχοντα ιδρύματα ή χτίζοντας από το μηδέν νέα. Περισσότερα από 30.000 παιδιά έχουν επωφεληθεί έως τώρα από το έργο του. Την περσινή σεζόν με τα χρήματα της καμπάνιας ανακαινίστηκαν τρια νηπιαγωγεία, σε τρεις διαφορετικές περιοχές της χώρας.

"Η χώρα μας είναι γεμάτη πολύτιμους λίθους, αλλά δυστυχώς οι μικρότερες κοινωνίες δεν είναι σε θέση να το εκμεταλλευτούν αυτό, επειδή δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να συμμετέχουν σε προσχολικά προγράμματα, ειδικά σε μια κατάσταση στην οποία οι γονείς αναγκάζονται να εργάζονται από το σπίτι και δεν είναι σε θέση να αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα παιδιά τους", είπαν ακόμα οι Novak και Jelena.

"Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση στο νηπιαγωγείο. Φέτος, ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε δυο νέα σχολεία στο Vajska και στο Ljubis, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 105 παιδιά. Κάθε ένα απ' αυτά τα δυο μέρη έχει τη δική του ιστορία, γι' αυτό ζητάμε από τον κόσμο να βοηθήσει την αποστολή μας και αποφασίσαμε να διπλασιάσουμε κάθε δωρεά που θα γίνει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots