ATP
Ο Del Potro θυμάται πως ξεκίνησαν όλα (vid)

 
Juan Martin Del Potro
Juan Martin Del Potro
tennisnews team Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 - 14:32

Με αφορμή την επέτειο 15 χρόνων από τον πρώτο του Challenger τίτλο, ο Juan Martin Del Potro μίλησε για εκείνη την επιτυχία.

"Θυμάμαι τον πρώτο μου Challenger τίτλο, ήταν στην Ουρουγουάη το 2005. Μετά από τη νίκη μου εκεί, ένιωσα πως ήμουν επαγγελματίας τενίστας για πρώτη φορά στη ζωή μου. Άρχισα να πιστεύω στο παιχνίδι μου και έδειξα σε όσους δούλευαν μαζί μου πόσο καλός μπορούσα να γίνω στο μέλλον. Πιστεύω πως έκανα πολύ καλή καριέρα μετά από εκείνον τον τίτλο", είπε ο Del Potro.

"Τα Challengers είναι πολύ σημαντικά στη διαδικασία μάθησης και ανάπτυξης για έναν παίκτη, είναι ένα βήμα πριν το ATP Tour. Είναι υπέροχα τουρνουά και πολύ σημαντικά", κατέληξε ο 32χρονος Αργεντινός, πρωταθλητής στο US Open το 2009.

Ο Del Potro είχε κατακτήσει το Challenger του Μοντεβιδέο τον Νοέμβριο του 2005, στην ηλικία των 17 ετών και όντας στο Νο.198 της παγκόσμιας κατάταξης. Τον επόμενο χρόνο είχε τις πρώτες του επιτυχίες στο ATP Tour, ενώ κατέκτησε ακόμα 2 Challengers, στο Aguascalientes του Μεξικό και στη Segovia της Ισπανίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots