ATP
8 χρόνια αποκλεισμού σε Ισπανό τενίστα για στημένα

 
8 χρόνια αποκλεισμού σε Ισπανό τενίστα για στημένα
tennisnews team Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 - 19:13

Μπλεγμένος σε υποθέσεις στημένων αγώνων τένις βρέθηκε πολύ έμπειρος Ισπανός τενίστας, με αρκετές επιτυχίες σε επίπεδο Challenger και Futures, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί η βαριά τιμωρία των 8 χρόνων αποκλεισμού από τη δράση.

"Ο Ισπανός τενίστας, Enrique Lopez Perez, έχει αποκλειστεί για 8 χρόνια, μετά από έρευνα του TIU, που βρήκε ότι έχει συμμετάσχει σε τρια διαφορετικά περιστατικά στημένων παιχνιδιών το 2017. Επιπλέον, του επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 δολαρίων", αναφέρει η ανακοίνωση του Tennis Integrity Unit.

"Η υπόθεση εκδικάστηκε από τον αξιωματικό ακρόασης κατά της διαφθοράς, Richard McLaren, στις 5 Νοεμβρίου 2020. Διαπίστωσε πως ο Enrique Lopez Perez παραβίασε τους κανόνες του προγράμματος κατά της διαφθοράς του τένις τρεις φορές σε τουρνουά του 2017, ενώ ακόμα δυο κατηγορίες εκκρεμούν εις βάρος του."

Ο αποκλεισμός του Lopez Perez τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, 1 Δεκεμβρίου, επομένως λήγει την 1η Δεκεμβρίου 2028. Έως τότε βέβαια, ενδέχεται και να μειωθεί η ποινή του, αν πραγματοποιήσει έφεση. Το πιθανότερο ωστόσο, είναι αυτή η απόφαση να κλείσει την καριέρα του, καθώς είναι ήδη 29 ετών.

Το career high του Ισπανού παίκτη είναι το Νο.154 του κόσμου, όπου βρέθηκε το καλοκαίρι του 2018, ενώ έχει κερδίσει συνολικά περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια σε χρηματικά έπαθλα (501.753$) από τα τουρνουά που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του.

Κορυφαία στιγμή του ήταν το Challenger που κέρδισε τον Μάρτιο του 2019 στη Zhuhai της Κίνας. Έλαβε μέρος ακόμα σε 3 τελικούς Challenger, ενώ κατέκτησε 25 τίτλους Futures, στο ITF World Tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots