ATP
"Οδυνηρή η ήττα του Nadal στο Λονδίνο"

 
Toni Nadal
Toni Nadal
tennisnews team Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 - 9:36

Ο θείος και για πάρα πολλά χρόνια προπονητής του Rafael Nadal, Toni, τόνισε πως η ήττα του Ισπανού από τον Daniil Medvedev στα ημιτελικά του Λονδίνου ήταν οδυνηρή, καθώς ήταν μια από τις τελευταίες ευκαιρίες του για να κερδίσει το ATP Finals.

Το ATP Finals παρέμεινε για μια ακόμα χρονιά το σημαντικότερο τουρνουά που λείπει από την πλούσια τροπαιοθήκη του Rafael Nadal, που είχε μια καλή εβδομάδα στο Λονδίνο, αλλά ηττήθηκε από τον Medvedev σε έναν πολύ κλειστό ημιτελικό. Ήταν η 6η παρουσία στα ημιτελικά για τον Nadal, που έχει παίξει και σε 2 τελικούς.

"Η ήττα του Rafael από τον Medvedev ήταν οδυνηρή, δεδομένης της σημαντικότητας του τουρνουά και κυρίως, επειδή ακόμα μια ευκαιρία χάθηκε. Είναι ένα τρόπαιο που ποτέ δεν μπόρεσε να σηκώσει και όλη την εβδομάδα έπαιζε τένις στο υψηλότερο επίπεδο", έγραψε ο Toni στη στήλη του στην εφημερίδα El Pais.

Ο 59χρονος Ισπανός προπονητής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα, έκανε και τον απολογισμό του Rafa για τη φετινή σεζόν: "Αν και ήταν μια περίεργη χρονιά, σίγουρα αξιολογείται ως μια θετική χρονιά. Κέρδισε το Roland Garros για 13η φορά και επίσης τα τουρνουά που έκανε τόσο στο Roland Garros όσο και στο Λονδίνο, με κάνουν να ελπίζω πως θα έχουμε μια δύσκολη αλλά και συναρπαστική σεζόν το 2021."

Κλείνοντας, ο Toni Nadal έγραψε και για τη νέα γενιά των παικτών: "Είμαι πεπεισμένος πως οι Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Στέφανος Τσιτσιπάς και Alexander Zverev, ίσως και άλλοι, θα είναι όλο και πιο συνεπείς. Είμαι όμως επίσης χαρούμενος, που για ακόμα μια χρονιά, οι Novak Djokovic, Roger Federer και Rafael Nadal θα φτάσουν στα όρια τους και θα συνεχίζουν να ανεβαίνουν σε βάθρα στα σημαντικότερα τουρνουά του κόσμου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots