ATP
Τουρνουά 2 εβδομάδων η Μαδρίτη

 
Τουρνουά 2 εβδομάδων η Μαδρίτη
tennisnews team Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 - 11:41

Μια σημαντική αλλαγή για τη χωμάτινη σεζόν και το καλαντάρι του 2021 ανακοινώθηκε από το Masters της Μαδρίτης, που ενημέρωσε πως θα είναι τουρνουά δυο εβδομάδων από τη νέα χρονιά.

Ο Mutua Madrid Open δεν πραγματοποιήθηκε το 2020, καθώς αρχικά είχε αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο και την εμβόλιμη χωμάτινη σεζόν του φθινοπώρου, αργότερα όμως ακυρώθηκε εντελώς, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας "χτύπησε" νωρίς στην Ισπανία.

Το τουρνουά θα επιστρέψει εκτός απροόπτου την άνοιξη, στη χωμάτινη σεζόν του 2021, καταλαμβάνοντας μάλιστα 2 εβδομάδες από το καλαντάρι, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

"Το Mutua Madrid Open θα είναι τουρνουά 2 εβδομάδων από το 2021! Την επόμενη σεζόν, το Mutua Madrid Open θα διεξαχθεί από τις 27 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου", ανέφερε η ανακοίνωση του μαδριλένικου Masters.

Το τουρνουά θα έχει παρόμοια μορφή με τα αμερικανικά Masters του Μαρτίου, σε Indian Wells και Μαϊάμι. Θα ξεκινήσει την Τρίτη με τον 1ο προκριματικό γύρο των γυναικών, ενώ οι πρώτοι αγώνες για το κυρίως ταμπλό των γυναικών θα γίνουν την Πέμπτη, 29 Απριλίου. Τα προκριματικά των ανδρών θα ξεκινήσουν την Παρασκευή (30/04) και το κυρίως ταμπλό την πρώτη Κυριακή του τουρνουά (02/05).

"Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε το στόχο να γίνουμε τουρνουά δυο εβδομάδων. Διεκδικήσαμε αυτή την επέκταση και την αξίζουμε. Θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε το καλύτερο τένις του κόσμου στην Caja Magica για τρεις επιπλέον μέρες. Είμαι σίγουρος πως οι χορηγοί μας και οι φίλοι του τένις θα υποδεχτούν τα νέα με μεγάλη χαρά, όπως και η πόλη της Μαδρίτης, που θα έχει περισσότερους επισκέπτες και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα", είπε ο διευθυντής του Mutua Madrid Open, Feliciano Lopez.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots