ATP
Medvedev: "Γι' αυτό δεν πανηγυρίζω - ήταν η δυσκολότερη νίκη μου"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev
tennisnews team Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 - 9:23

Ο Daniil Medvedev αποκάλυψε το λόγο που δεν πανηγυρίζει τις νίκες του, ενώ χαρακτήρισε τη νίκη του επί του Dominic Thiem στον τελικό του ATP Finals ως την πιο δύσκολη που πέτυχε μέχρι τώρα στη ζωή του.

Για τον τελικό του ATP Finals: "Πιστεύω πως ήταν η δυσκολότερη νίκη της ζωής μου, επειδή ο Dominic είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος. Σήμερα δεν ήταν στα καλύτερά του. Ίσως δεν ισχύει αυτό, αλλά αυτό ένιωσα. Ήταν κοντά στο να με κερδίσει στο 2ο σετ, αλλά μπόρεσα να μείνω εκεί. Στο 3ο σετ ένιωσα κουρασμένος, αλλά είδα ότι άρχισε να χάνει κάποιες μπάλες και έτρεχε κάπως πιο αργά, επειδή ήταν και εκείνος κουρασμένος. Είναι μεγάλο επίτευγμα να κάνεις τον Dominic να κουραστεί σε best-of-three παιχνίδι. Είναι από τις σημαντικότερες νίκες για μένα επειδή ο Dominic είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία, μπορεί όχι ακόμα σε όρους επιτυχιών, αλλά με το επίπεδο του παιχνιδιού του. Είναι εκπληκτικός και πιθανότατα θα κερδίσει πολλούς τίτλους ακόμα. Ελπίζω να τον αντιμετωπίσω και σε άλλους αγώνες στη μεγάλη σκηνή στο μέλλον."

Για το γεγονός πως έβγαλε αήττητος τον μήνα Νοέμβριο: "Πιστεύω πως τα πήγα καλά και στα τουρνουά που έπαιξα πριν απ' αυτά, δεν τα πήγα άσχημα. Έπαιζα καλό τενις. Μπορούμε να το δούμε αγώνα με τον αγώνα. Έχασα από τον Opelka στην Αγία Πετρούπολη. Ειλικρινά ο Opelka είναι ένας παίκτης από τον οποίο μπορείς να χάσεις ανά πάσα στιγμή και αυτό έγινε και τότε. Ήταν εξαιρετικός στις κρίσιμες στιγμές και κέρδισε. Το ίδιο έγινε και στη Βιέννη, είχα τον Kevin Anderson, πολύ δύσκολος αντίπαλος. Μετά έπαιξα μαζί του και στο Παρίσι, όπου ήμουν τυχερός γιατί τραυματίστηκε. Δεν το εύχομαι φυσικά για κανέναν αυτό, αλλά εγκατέλειψε. Και μετά στο Παρίσι συνέχισα να παλεύω, όπως πάλεψα και στη Βιέννη και στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί δεν μπόρεσα να κερδίσω, στο Παρίσι τα κατάφερα. Ξεκίνησα να παίζω καλύτερα και μετά είχα αυτοπεποίθηση και την κράτησα. Νομίζω πως ξέρω πλέον πως να το κάνω αυτο, το έκανα και πέρσι που είχα 6 τελικούς στη σειρά. Η ερώτηση τώρα είναι πως θα καταφέρω να το κάνω νωρίτερα (στη σεζόν)."

Για το γεγονός ότι κέρδισε τους 3 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης: "Είναι εκπληκτικό. Για να κερδίσεις αυτόν τον τίτλο, πρέπει να υπερισχύσεις ούτως ή άλλως όλων των Top 10. Αλλά το να κερδίσω τον Novak στον όμιλο, τον Rafa στα ημιτελικά και τον Dominic στον τελικό, είναι οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου. Ίσως κάποιος να μην ήταν στην καλύτερή του φόρμα, αλλά δεν έχει σημασία. Είναι οι καλύτεροι του κόσμου αυτή τη στιγμή. Σημαίνει πολλά. Δείχνει τι είμαι ικανός να κάνω όταν είμαι σε φόρμα, όταν νιώθω καλά σωματικά και πνευματικά. Πρέπει απλώς να το κάνω πιο συστηματικά και ελπίζω πως θα δώσω κι άλλους αγώνες σαν κι αυτόν στο μέλλον."

Για το ότι δεν πανηγυρίζει τις νίκες του: "Είμαι πολύ χαρούμενος όταν κερδίζω, είναι ο λόγος που παίζω. Αν δεν θέλαμε να κερδίσουμε δεν θα βρισκόμασταν εδώ. Είναι κάτι που αποφάσισα να κάνω πέρσι, όπως όλοι σε ένα σημείο στην καριέρα τους, αποφασίζουν να κάνουν κάτι που τους χαρακτηρίζει. Έναν ιδιαίτερο πανηγυρισμό για παράδειγμα. Ή μπορείτε να δείτε πόσοι κάνουν κάτι ιδιαίτερο με τη ρακέτα τους. Εγώ αποφάσισα στο US Open που περνούσα δύσκολα με το κοινό, ότι θα έχω πολλές επιτυχίες και αυτό θα είναι το χαρακτηριστικό μου. Ίσως είμαι ο πρώτος που το κάνει στο τένις. Σίγουρα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο παίκτες που δεν πανηγυρίζουν τα γκολ τους. Δεν πανηγυρίζω τις νίκες μου, είναι απλά το χαρακτηριστικό μου και μου αρέσει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots