ATP
Thiem: "Οι Big 3 θα είναι στους μεγάλους τίτλους για 3-5 χρόνια"

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem
tennisnews team Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 - 10:04

Ο Dominic Thiem πιστεύει πως οι νέοι παίκτες κερδίζουν συνεχώς έδαφος, όμως φαβορί στους μεγάλους τίτλους θα παραμείνουν οι Big 3, μέχρι να σταματήσουν να αγωνίζονται.

Στην τελευταία του συνέντευξη τύπου για φέτος, μετά την ήττα του στον τελικό του ATP Finals από τον Daniil Medvedev, o Thiem μίλησε για τον αγώνα, για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, για το δίδαγμα που είχε απ' αυτή την πολύ ιδιαίτερη σεζόν και για τους Big 3, που θα συνεχίσουν σύμφωνα με τον Αυστριακό να έχουν τον πρώτο λόγο στους μεγάλους τίτλους, για 3, 4 ή και 5 χρόνια ακόμα!

Για το break point που είχε στο 2ο σετ κι αν μετανιώνει για κάποια στιγμή του στο ματς: "Φυσικά θα μπορούσε να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα ο αγώνας αν κέρδιζα εκείνο το break point, αλλά δεν ήταν εύκολο. Έπαιξε σερβίς-βολέ και ήταν πολύ καλό το χτύπημα του. Ήμουν σε πλήρη ταχύτητα και η μπάλα μου δεν πέρασε το φιλέ, οπότε δεν ήταν εύκολο. Φυσικά έπρεπε να περάσω την μπάλα, αλλά και πάλι δεν υπήρξαν πολλές στιγμές για τις οποίες μετανιώνω.

Γενικά και οι δυο είμαστε σε πολύ καλή φόρμα. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και στα τρια σετ. Ένα χτύπημα για το οποίο μετανιώνω είναι στο 2-1 του tie-break που έκανα καλή επιστροφή και μετά έπαιξα ένα ανόητο forehand. Πέρα απ' αυτό, δε μετανιώνω για κάτι. Γενικά ήταν καλή η τακτική μου, το slice, ειδικά απέναντι στον Daniil ήθελα και στο παρελθόν να το κάνω. Στο 3ο game που μου έκανε break έπαιξε ένα απίστευτο game, έβγαλε εκπληκτικές επιστροφές. Είχα κάποιες ευκαιρίες, παίξαμε ωραία ράλι εκεί. Αν παίζαμε πάλι, θα ακολουθούσα ίδια τακτική με το slice. Σ' αυτά τα τουρνουά είναι πάντα δύσκολο να κερδίζεις ή να παίζεις καλά. Κάθε παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού. Και χθες ήταν έτσι και σήμερα. Μπορώ μόνο να του πω μπράβο και αυτό είναι όλο."

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει το Νο.1 από τον Djokovic το 2021: "Ήταν πολύ έντονη χρονιά, έντονες τελευταίες εβδομάδες και γενικά από τότε που επέστρεψε το tour ήταν μια πολύ έντονη περίοδος, οπότε δεν έχω θέσει ακόμα τους στόχους μου για την επόμενη χρονιά. Αλλά φυσικά και θέλω να ανεβώ στην κατάταξη. Αυτή η χρονιά ήταν θαυμάσια, πήγα πολύ μακριά σε πολλά μεγάλα τουρνουά.

Αυτό θέλω να κάνω και του χρόνου, να έχω την ευκαιρία να ανεβώ κι άλλο στην κατάταξη. Αλλά είμαστε όλοι κοντά. Ο Rafa και o Nole είναι ακόμα εκεί. Ο Roger θα επιστρέψει του χρόνου. Παίκτες όπως ο Dan (Medvedev), o Sascha (Zverev) και ο Στέφανος (Τσιτσιπάς), από φέτος και ο Rublev, υπάρχουν 6-7 παίκτες που θα παλέψουν επίσης για τις κορυφαίες θέσεις τα επόμενα χρόνια."

Για το σημαντικότερο πράγμα που έμαθε αυτή τη σεζόν: "Ήταν ενδιαφέρουσα σεζόν. Ξεκίνησε καλά και μετά ήρθε ο Covid και τα πάντα άλλαξαν. Ήταν σαν να σταμάτησε ο κόσμος. Όταν επιστρέψαμε στη δουλειά όλα ήταν διαφορετικά, παίζαμε χωρίς κόσμο και ζούσαμε σε bubble. Οπότε υπήρχαν πολλές νέες εμπειρίες.

Ήταν δύσκολη χρονιά για πάρα πολύ κόσμο. Εμείς οι αθλητές και μιλάω εκπροσωπώντας και τους άλλους παίκτες, είμαστε τυχεροί που έχουμε πίσω τις δουλειές μας. Και επίσης πέτυχα έναν απ' τους μεγαλύτερους στόχους της ζωής μου, κέρδισα ένα Grand Slam. Οπότε παρόλο που ήταν μια δύσκολη χρονιά, θα έχει στην καρδιά μου ξεχωριστή θέση. Ελπίζω πως θα τελειώσουμε σύντομα με την πανδημία και θα μπορέσει ο κόσμος να δουλέψει ξανά, να έχει μια φυσιολογική ζωή ξανά και να έχουμε τέλος σε αυτό όσο πιο σύντομα γίνεται."

Για τον Medvedev: "Ήταν πολύ εντυπωσιακός. Αν δούμε όλο το τουρνουά, ήταν ο καλύτερος παίκτης. Δεν έχασε σετ στους ομίλους, κέρδισε το Νο.2 και το Νο.3 του κόσμου στα ημιτελικά και στον τελικό, οπότε σίγουρα άξιζε τον τίτλο."

Για την αλλαγή φρουράς που φάνηκε να έρχεται στα τελευταία μεγάλα τουρνουά: "Σίγουρα θα αλλάξουν τα πράγματα γιατί θα παίζουμε για πολλά χρόνια ακόμα. Και έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κερδίσουμε τους θρύλους του αθλήματος και στα μεγάλα τουρνουά. Αλλά πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια οι Big 3 θα συνεχίσουν να είναι μέσα στους μεγάλους τίτλους. Δεν ξέρω για πόσο, 3, 4, ίσως και 5 χρόνια. Όταν σταματήσουν θα είμαστε εμείς τα φαβορί για τους μεγάλους τίτλους. Πιστεύω πως έρχονται μεγάλες στιγμές για το τένις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots