ATP
Djokovic: "O Thiem ήταν εξωπραγματικός από το 4-0"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Nitto ATP Finals
tennisnews team Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 - 20:33

Ο Novak Djokovic έβγαλε το καπέλο στον Dominic Thiem, λέγοντας πως δεν έπαιξε άσχημα απ' όταν προηγήθηκε με 4-0 στο tie-break του 3ου σετ κι έπειτα, απλά δε γινόταν να αντιδράσει στην αντεπίθεση του Αυστριακού.

Ο Djokovic κατάφερε να σβήσει 4 match points στο tie-break του 2ου σετ στα ημιτελικά του ATP Finals κόντρα στον Thiem, στο tie-break του 3ου σετ όμως απώλεσε προβάδισμα με 4-0 και έχασε τους 6 επόμενους πόντους. Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι διαφορετικό.   

"Αυτά που έκανε από το 4-0 και μετά στο tie-break ήταν εξωπραγματικά. Δε νομίζω πως έπαιξα άσχημα. Και στους δυο πόντους που σέρβιρα είχα πρώτα σερβίς. Σε όλους τους πόντους, στο 4-1, στο 4-2, στο 4-5, είχα πρώτα σερβίς. Απλά χτυπούσε δυνατά τη μπάλα, πήγαιναν όλα τα χτυπήματά του στις γωνίες και έβγαλε και δυο ρηχά slices με καλές γωνίες. Τι μπορούσα να κάνω; Ήμουν κοντά στη νίκη στο 4-0 και απλά την απομάκρυνε από εμένα. Το άξιζε, ρίσκαρε και του βγήκε", είπε ο Djokovic μετά τον αγώνα.

"Όταν βάζεις όλη τη δύναμη και τα πάντα μπαίνουν μέσα, απλά μπαίνουν μέσα. Κάποιες φορές βγάινουν έξω. Είναι τόσο απλό. Όπως είπα και πριν, τα έκανα όλα καλά από το 4-0 και μετά. Πρέπει απλά να του βγάλω το καπέλο και να πω, συγχαρητήρια. Δεν έπαιξα σε κανέναν πόντο άσχημα από το 0-4. Σε κάθε πόντο ήμουν μέσα, χτυπούσα τη μπάλα και απλά έπαιξε εκπληκτικά και σχεδόν διέλυε τη μπάλα!"

O Thiem κέρδισε για 2η συνεχόμενη χρονιά τον Djokovic στο Λονδίνο και για 2η συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε και στον τελικό του ATP Finals. Θα αντιμετωπίσει αύριο έναν εκ των Rafael Nadal και Daniil Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots