ATP
ATP Finals: Το πρόγραμμα των ημιτελικών

 
ATP Finals: Το πρόγραμμα των ημιτελικών
tennisnews team Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 - 0:00

Γνωστό θα γίνει αύριο το ζευγάρι του τελευταίου τελικού της χρονιάς. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης ημέρας του ATP Finals.

Στις 16:00 ώρα Ελλάδας θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός του μονού, ανάμεσα στον Novak Djokovic και στον Dominic Thiem. Θα είναι η 12η φορά που θα αναμετρηθούν οι δυο παίκτες, με τον Djokovic να έχει κερδίσει τις 7 από τις 11 προηγούμενες (7-4).

Σε σκληρές επιφάνειες ο Σέρβος προηγείται με 3-1, ενώ η μοναδική νίκη του Thiem ήταν και στον μοναδικό αγώνα που έχουν δώσει σε indoor διοργάνωση, στο ίδιο γήπεδο το 2019, όταν είχε κερδίσει τον Nole για τη φάση των ομίλων έπειτα από σπουδαία μάχη, με 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5).

Ο Djokovic διεκδικεί τον 6ο τίτλο του στο ATP Finals και την ισοφάριση του ρεκόρ του Roger Federer, ενώ έχει βρεθεί άλλες 8 φορές στα ημιτελικά του θεσμού και έχει κερδίσει τις 7 από αυτές. O Thiem από τη μεριά του άλλη μια φορά κατάφερε να μπει στους ημιτελικούς, πέρσι, που προκρίθηκε μέχρι τον τελικό και έχασε τον τίτλο από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο άλλος ημιτελικός, ανάμεσα στον Rafael Nadal και στον Daniil Medvedev, θα αρχίσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Θα είναι η 4η συνάντηση των δυο τους, με τον Ισπανό να ήταν ο νικητής και στις 3 προηγούμενες.

O Medvedev ωστόσο παίζει εκπληκτικό τένις αυτή την εβδομάδα και είναι ο μόνος παίκτης που δεν έχει χάσει αγώνα και μάλιστα δεν έχει χάσει ούτε σετ, κερδίζοντας άνετα και τους 3 αντιπάλους του στη φάση των ομίλων. Ο Ρώσος θα παίξει για 1η φορά στα ημιτελικά, στη 2η του παρουσία στο τουρνουά.

Και ο Nadal ως γνωστόν διεκδικεί τον 1ο τίτλο του στο ATP Finals, το σημαντικότερο τουρνουά που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ. Ο Ισπανός θα βρεθεί για 6η φορά στα ημιτελικά, έχοντας κερδίσει τους 2 από τους 5 προηγούμενους.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου:

Centre Court:
14:00 Koolhof/Mektic v. Granollerz/Zeballos
16:00 Dominic Thiem v. Novak Djokovic COSMOTE SPORT 6HD
20:00 Melzer/Roger-Vasselin v. Ram/Salisbury
22:00 Daniil Medvedev v. Rafael Nadal COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots