ATP
Επιστρέφει στους ημιτελικούς ο Nole! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 - 17:48

O Novak Djokovic δε θα χάσει το ραντεβού με τους αυριανούς ημιτελικούς του ATP Finals, καθώς κέρδισε με 2-0 σετ τον Alexander Zverev και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την 4άδα.

Μετά τους Dominic Thiem (που θα είναι και ο αντίπαλός του), Daniil Medvedev και Rafael Nadal, o Novak Djokovic πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του ATP Finals και θα διεκδικήσει το Σαββατοκύριακο τον 6ο τίτλο του στο θεσμό και την ισοφάριση του ρεκόρ του Roger Federer.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επιβλήθηκε του Alexander Zverev με 6-3, 7-6 (4), για να πάρει τη 2η θέση στο Group Tokyo 1970.

Τελείωσε το ματς με 18 winners και 13 αβίαστα λάθη ο Σέρβος, ενώ κατάφερε να μη χάσει καμιά φορά το σερβίς του, απέναντι σε έναν εκπληκτικό Zverev, που ειδικά στο 2ο σετ έπαιξε τένις πολύ υψηλού επιπέδου, ήταν ο πιο επιθετικός παίκτης στο γήπεδο και έφτασε συνολικά τους 38 winners, με 19 αβίαστα λάθη.

Δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα ο Zverev, με τον Djokovic να το εκμεταλλεύεται αυτό και να κάνει break πολύ νωρίς, για να αποκτήσει ένα προβάδισμα με 3-0. Ήταν κάτι που στοίχισε στον Γερμανό, καθώς ανέβασε το επίπεδό του στη συνέχεια και κοίταξε στα μάτια τον Nole, αλλά γι' αυτό το σετ ήταν πολύ αργά. Έφτασε κοντά στο break back στο 7ο game, αλλά ο Σέρβος επέστρεψε από το 15-40, έκανε το 5-2 και αργότερα έκλεισε το σετ στο 9ο game.

Στο 2ο σετ ο Zverev συνέχισε να παίζει στα ίσα τον Djokovic και μάλιστα είχε την ευκαιρία να κάνει πρώτος το break, στο 5ο game. Ο Djokovic έσωσε και αυτό το break point και είχε τη δική του ευκαιρία να προηγηθεί στο 2ο σετ, με τον Γερμανό να επιστρέφει αυτή τη φορά από το 15-40 και να παίρνει ένα game ψυχολογίας, περνώντας μπροστά με 3-2.

Άλλο break point δεν υπήρχε, με τον Zverev να φτάνει κοντά στην κατάκτηση του σετ στο 10ο game, όταν ήταν δυο πόντους μακριά στο σερβίς του Nole, στο 4-5, 40-40. Ο Djokovic στάθηκε στο ύψος του, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί αφού κατάφερε να αποφύγει με μια εκπληκτική άμυνα το 0-3 και το double mini-break (έκανε αντίθετα το 1-2), κέρδισε τους 7 από τους 9 τελευταίους πόντους του αγώνα και επιβλήθηκε με 7-4. 

Με τη 2η νίκη του στην εβδομάδα, ο Djokovic εξασφάλισε την επιστροφή του στα ημιτελικά του ATP Finals, μετά από 2 χρόνια. Θα είναι η 9η παρουσία του Σέρβου στα ημιτελικά, έχοντας κερδίσει τους 7 προηγούμενους (7-1)!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots