ATP
BREAKING: Δε χάνει τους βαθμούς του ATP Finals ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 - 18:21

H ATP διαφοροποίησε τον κανονισμό για το ATP Finals και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα απωλέσει τους 1.300 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο Λονδίνο έως και το Νοέμβριο του 2021!

Η αλλαγή έγινε ξαφνικά και χωρίς κάποια επίσημη ενημέρωση, με την ATP να διαμορφώνει το σχετικό της κείμενο με την επεξήγηση των νέων κανονισμών της παγκόσμιας κατάταξης στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που ισχύουν τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πανδημίας και της μεγάλης αναστολής που είχαμε στο tour από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο, οι παίκτες έχουν δικαίωμα να κρατήσουν τους βαθμούς που έχουν στη συγκομιδή τους από κάθε τουρνουά, μέχρι να γίνει αυτό το τουρνουά το 2021 και εφόσον φυσικά η αγωνιστική σεζόν του 2021 εκπληρωθεί φυσιολογικά.

Αυτό δεν ίσχυε για το ATP Finals, όπως έγραφε η επίσημη ενημέρωση της ATP: "Οι βαθμοί που κερδήθηκαν στο 2019 Nitto ATP Finals θα αφαιρεθούν στις 16 Νοεμβρίου 2020, μετά από το Sofia Open."

H παραπάνω σημείωση έχει αφαιρεθεί από τη συγκεκριμένη σελίδα, ενώ και στην παγκόσμια κατάταξη αυτής της εβδομάδας, οι παίκτες που ήταν πέρσι στο ATP Finals διατήρησαν τους βαθμούς τους.


Η παγκόσμια κατάταξη την τρέχουσα και την προηγούμενη εβδομάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα αναγραφόντουσαν οι βαθμοί που θα αφαιρούνταν από τους 8 συμμετέχοντες του ATP Finals του 2019 (Points Dropping), οι οποίοι όμως τελικά διατηρήθηκαν στην κατάταξη αυτής της εβδομάδας.

Όπως βλέπουμε και στο προφίλ του Στέφανου Τσιτσιπά στη σελίδα της ΑΤΡ, οι βαθμοί που κέρδισε στο Λονδίνο το 2019 θα διατηρηθούν έως και το Νοέμβριο του 2021.

Αυτό φυσικά σημαίνει πως ο Τσιτσιπάς θα χάσει το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης μόνο αν o Alexander Zverev κατακτήσει το φετινό ATP Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots