ATP
Έκανε σεφτέ ο Rublev (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 - 17:35

Ο Andrey Rublev πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο ATP Finals, απέναντι στον πρωτοπόρο του ομίλου Dominic Thiem.

Σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα, ο Andrey Rublev επικράτησε του Dominic Thiem με 6-2, 7-5 και ολοκλήρωσε με νίκη την προσπάθειά του στο φετινό ATP Finals, που ήταν και το πρώτο της καριέρας του.

Θυμίζουμε πως ο Rublev δεν είχε μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης πριν από το παιχνίδι, ενώ ο Thiem, που φάνηκε να κάνει και μια διαχείριση δυνάμεων, είχε ήδη προκριθεί στα ημιτελικά, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Novak Djokovic και Alexander Zverev.

Αυτό δε μειώνει σε καμία περίπτωση την προσπάθεια του Rublev, που έπαιξε εξαιρετικό τένις και έκλεισε ιδανικά την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Μια χρονιά στην οποία έχει περισσότερους τίτλους (5) και περισσότερες νίκες (41) από κάθε άλλον παίκτη μέχρι στιγμής.

Ο Rublev, που δεν είχε να χάσει τίποτα και έπαιξε ελεύθερο τένις, τελείωσε το ματς με 26 winners, ενώ έκανε μόλις 9 αβίαστα λάθη. Ο Thiem από την πλευρά του είχε 16 winners και έφτασε τα 15 αβίαστα λάθη.

O 23χρονος Ρώσος έκανε το τέλειο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 4-0 στο 1ο σετ, στο οποίο δεν απειλήθηκε καθόλου και το κέρδισε εύκολα στο 8ο game. Πήρε γρήγορο break και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2.

Ο Thiem αντιστάθηκε στο 2ο σετ και φάνηκε για πρώτη φορά να διεκδικεί το παιχνίδι, κάνοντας ένα break για το 4-4. Με love service game πέρασε και μπροστά με 5-4, αναγκάζοντας τον Rublev να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ.

Ο Ρώσος απάντησε με ένα δικό του love service game, ενώ στο 11ο game έκανε νέο break για να ανακτήσει το πάνω χέρι και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του με το σερβίς του στο επόμενο game, έπειτα από 74 λεπτά στο court.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots